Tzaneen

Tzaneen is gelegen aan de voet van de noordelijke Drakensbergen in de provincie Limpopo en wordt omringd door het Wolkberg massief. Tzaneen is het economische centrum van de regio en een populaire stopoverplaats tussen Johannesburg en het noordoosten van Zuid-Afrika.

De omgeving is prachtig groen en heuvelachtig en bestaat uit bossen, fruit-, noten- en theeplantages. Aan de rand van Tzaneen ligt de mooie Magoebaskloof met diverse inheemse planten- en bomensoorten en de Debengeni waterval. Voor natuur- en vogelliefhebbers een waar paradijs.

In de omgeving zijn diverse activiteiten mogelijk; u kunt er naar hartenlust wandelen, fietsen, quad biken, vissen, raften, abseilen en een Canopy Tree Tour maken, waarbij u aan een katrol van boomtop naar boomtop glijdt. In het Modjadji Nature Reserve ten noordoosten van de Modjadjikloof (of Duiwelskloof) vindt u diverse bijzondere bomen- en plantensoorten, waaronder de palmvaren.

Over deze regio ‘regeert’ al vele eeuwen de regenkoningin Modjadji, wiens kraal (dorp) u met een gids op afspraak kunt bezoeken. In dezelfde omgeving staat een enorme baobabboom op de Sunland Farm. In de enorme stam (diameter van ruim 10 meter) is een bar gehuisvest.

Your travel expert:

Go Africa

Klik om de kaart weer te geven

Video's

The waterfall of Tzaneen

Aanbevolen accommodatie