Route 62

Route 62 staat bekend als de langste wijnroute in de wereld, maar dat is zeker niet alles. Het is een gebied met prachtige landschappen en torenhoge kliffen, kristalheldere beekjes en een overvloed aan bomen en inheemse flora – dit alles draagt ertoe bij dat Paarl, Wellington, de Breede River Valley, Klein Karoo en Langkloof tot de meest diverse regio’s van Zuid-Afrika behoren. De steeds veranderende kleuren van de majestueuze bergen, indrukwekkende bergpassen, rivieren, wijngaarden en boomgaarden, evenals de veelheid aan attracties, bieden u een onvergetelijk avontuur – of dit nu in de fysieke zin is of gewoon een caleidoscoop van landschappelijke rust.

Cape Route 62 roept associaties op met de legendarische Route 66, die de stedelijke en plattelandsgemeenschappen tussen Chicago en Los Angeles met elkaar verbindt. In 1926 werd de interregionale verbinding, Route 66, tussen Chicago en Los Angeles opgericht als één van Amerika’s belangrijkste oost-west verkeersaders, die kleine steden toegang verschafte tot een belangrijke nationale doorgangsweg. Op dezelfde manier verbindt Cape Route 62 Kaapstad met Port Elizabeth.

Deze schilderachtige route loopt door boerendorpjes zoals Calitzdorp, Ladismith, het historische Amalienstein, Zoar en de fruit- en wijnproducerende stadjes Barrydale, Montagu, Ashton, Bonnievale, Robertson, McGregor, Rawsonville, Worcester, Ceres, Wolseley, Tulbagh, Wellington en Paarl. Het omvat de Langkloof met de volgende steden: Misgund, Louterwater, Krakeel, Joubertina en Kareedouw.

Your travel expert:

Go Africa

Klik om de kaart weer te geven

Video's

Route 62

Aanbevolen accommodatie