iSimangaliso Wetland Park

ISimangaliso betekent wonder, of het grootste wat je ooit zult zien. U zult niet teleurgesteld zijn wanneer u voor het eerst een blik werpt op de verbazingwekkende ecosystemen van het iSimangaliso Wetland Park. iSimangaliso Wetland Park werd in 1999 toegevoegd aan de Wereld Erfgoedlijst, het betreft het gehele gebied rond het Lake St Lucia lagune systeem. Het park omvat het meer, stranden, graslanden, duinen bossen en zeereservaat. Het is de thuisbasis van een uitzonderlijke biodiversiteit die gekenmerkt wordt door alleen al 521 vogelsoorten. Het is de grootste riviermonding van Afrika en omvat ook een aantal prachtige koraalriffen.
Hoogtepunten zijn ’s werelds hoogste beboste duinen, grote aantallen broedende schildpadden, walvissen, dolfijnen, walvissen haaien en enorme aantallen watervogels waaronder grote broedkolonies van pelikanen. In de afgelopen jaren zijn buffels, neushoorns, leeuwen en olifanten opnieuw geïntroduceerd op de oostelijke oever van het meer.
gate times:
zomer  november – maart
open 05:00 uur sluit 19:00 uur
winter april- oktober
open 06:00 uur sluit 18:00 uur

Your travel expert:

Go Africa

Klik om de kaart weer te geven

Aanbevolen accommodatie

Makakatana Bay Lodge

Makakatana Bay Lodge is een 4-sterren accommodatie, exclusief gelegen aan de oevers van Lake St Lucia, in het iSimangaliso Wetland Park World Heritage Site in…

Lees meer