Dar es Salaam

Dar es Salaam ligt in het oosten van Tanzania aan de Indische Oceaan. Deze hectische metropool heeft meer dan 4 miljoen inwoners. Het is de grootste stad van Tanzania. De stad, ooit ontstaan als klein vissersdorpje, is het door de jaren heen uitgegroeid tot een grote havenstad. Dar es Salaam dient als economisch centrum van Tanzania.

Tot 1973  was ‘Dar’ de hoofdstad van het land, inmiddels is deze titel overgedragen aan het 500 km verderop gelegen Dodoma.
Dar es Salaam, dat in het Arabisch ‘Huis van Vrede’ betekent, biedt vanwege het koloniale verleden een interessante mix van verschillende culturen. Het is een uitstekende uitvalsbasis om de omgeving te verkennen.

Zowel ten noorden als ten zuiden bevinden zich prachtige witte stranden, het dichtstbijzijnde is Oyster Bay. De eilanden Mbudya en  Bongoyo, om te snorkelen, zwemmen en wandelen of met de ferry richting Zanzibar en Pemba te gaan. Kariakoo is de grootste overdekte markt en zeker een bezoek waard. Het marktgebouw is een voorbeeld van een gebouw waarin zowel traditionele Afrikaanse kenmerken als westerse invloeden te herkennen zijn.

Het Nationaal Museum is erg leuk en leerzaam, in het museum wordt informatie gegeven over de geschiedenis van Tanzania, over de dieren die er leven en er is kunst om te bezichtigen. In het Village Museum wordt de geschiedenis van de 18 inheemse stammen belicht.

De vele historische bezienswaardigheden, zoals de St. Joseph’s Cathedral, het White Father’s Mission House, de Botanische tuinen en het oude State House zorgen voor een interessante wandeling langs de waterkant en het stadscentrum.

Volg ons