Bwindi Impenetrable Forest

Het Bwindi Impenetrable (ondoordringbaar) National Park, bekend om dat berggorilla’s, werd in 1991 uitgeroepen tot Nationaal Park. In 1994 werd dit prachtige natuurpark toegevoegd aan de werelderfgoedlijst. Dit nationale park met een oppervlakte van 321 km², bevindt zich in het zuidwesten van Oeganda. Het park ligt op 1.160 m tot 2.607 m hoogte boven de zeespiegel. Jaarlijks bezoeken 20.000 toeristen dit park voor een onvergetelijke ontmoeting met de berggorilla.

In dit park leven vandaag de dag ongeveer 600 berggorilla’s. Dit is bijna de helft van het totale aantal berggorilla’s ter wereld. De andere helft van de dieren leeft in de Republiek Congo, in het nabijgelegen Virunga National Park.

Gorilla’s zijn wilde dieren. De gorilla families die bezocht kunnen worden tijdens een trekking, zo’n 400 stuks, zijn zogenaamd “habituated”. Dat houdt in dat Uganda Wildlife Authorities deze gorilla’s aan de nabijheid van mensen hebben laten wennen. De Mubare gorilla groep in Buhoma was de eerste groep in 1993 die in contact werd gebracht met toeristen. In het totaal zijn er nu vijftien groepen in het park die bezocht kunnen worden door toeristen.

In Oeganda leven vier “habituated” berggorillagroepen: Mubare; Habinyanja; Rushegura bij Buhoma; en de Nkuringo-groep in Nkuringo.
De groepen bestaan weer uit families, één familie heeft tussen de 8 en 18 leden.

De grootste toeristische attractie van Oeganda, is een tracking naar de bedreigde berggorilla. Gorilla’s zijn vreedzame dieren, die leven van planten die groeien in het oerwoud. Net als mensen hebben ze een vaste dagindeling. U zult de dieren dan ook meestal observeren tijdens hun ontbijt in de ochtend. De oudsten zijn vooral onverstoord aan het eten en de jongere dieren spelen met elkaar en gaan op onderzoek uit. Nu er zoveel meer gorilla groepen gewend zijn aan de mens, is de afstand die men moet afleggen om bij de dieren te komen gemiddeld 2 uur. Eenmaal aangekomen bij de groep, hebben de bezoekers een heel uur de tijd om de dieren van zeer dichtbij te observeren. In Oeganda is de minimale afstand tussen mens en dier, acht meter. Eén van de redenen hiervoor is dat het risico van het overbrengen van menselijke ziektes op deze bedreigde dieren, te allen tijde voorkomen moet worden.

Na precies een uur is het tijd om afscheid te nemen, de groep vertrekt en de dieren worden de rest van de dag met rust gelaten. Er gelden zeer strenge regels voor de toeristen, hierover meer in onze blog.
De permit voor het bezoeken van de gorilla’s kost tegenwoordig USD 700 per persoon. Het grootste deel van dit bedrag gaat naar onderzoek, het behoud van het park en training. Het startpunt van de tracking vindt plaats vanuit verschillende kampen. Na de aanvraag, wijst UWA een startpunt toe, dit kan zijn Buhoma, Ruhija, Rushaga of Nkuringo.

Naast de gorilla tracking heeft Bwindi Impenetrable National Park, veel te bieden. Afhankelijk van de locatie van de groep die bezocht gaat worden, leiden de ondoordringbare bospaden langs watervallen en uitzichtpunten over de Rift Valley. De lokale bevolkingsgroepen die in dit gebied leven kunnen ook bezocht worden. Met een oerwoud dat zo ongerept en dicht is, is het geen verrassing dat ook Bwindi een grote vogel, en vlinderpopulatie huisvest.

wildlife in Bwindi
Bwindi National Park heeft een  opmerkelijk  rijke  biodiversiteit.  Dit komt deels omdat de oerbossen hier heel oud zijn. De bossen overleefden de droogte en de laatste ijstijd, zo’n 12 tot 18.000 jaar geleden. Een andere reden is dat het gebied grenst aan de uitgestrekte jungles van Congo. Al 25.000 jaar heeft de natuur hier ongestoord haar gang kunnen gaan. Dit ondoordringbare oerbos ligt verspreid over een hoogte van 1147 tot 2600 meter boven de zeespiegel. De hoogteverschillen zorgen voor laaglandbos in de dalen tot de zeldzame Afromantane bossen in de bergen. Deze hoger gelegen bossen hebben een begroeiing van Podocarpaceae struiken en bomen. Deze bomen en struiken worden tussen de één en 54 meter hoog. Ze zijn familie van de conifeer met brede stevige bladeren, vaak met bessen, die het gehele jaar door groen blijven.
Naast de wel 200 verschillende soorten bomen, vindt men hier 310 soorten vlinders, 88 mottensoorten, 51 reptielensoorten en 120 verschillende soorten zoogdieren. Andere apensoorten in dit gebied zijn de chimpansees, de diadeemmeerkat met blauwe vacht, de L’Hoest’s aap en natuurlijk de ster van de show, de berggorilla.

vogels in Bwindi
Bwindi Impenetrable National Park huisvest maar liefst 357 vogelsoorten, waarvan de meeste soorten bosvogels zijn. In dit oerbos kunnen 23 vogelsoorten gespot worden die nergens anders ter wereld voor komen. Denk aan de Neumanns struikzanger, Shelleys bergastrild, de Grauers breedbek, de rwenzorihoningzuiger. Veertien soorten, waaronder de bruinnekpapagaai en de witbuikakalat, komen nergens anders in Oeganda voor.
Vanuit alle vier de kampen, Buhoma, Ruijha, Rushaga en Nkuringo heeft u uitstekende mogelijkheden om vogels te spotten. Vooral het pad tussen Buhoma en Nkuringo, langs de rivier, is een aanrader, maar ook de Munyaga River Trail. De vogels die alleen in de Albertine rift vallei voorkomen, kunnen het beste gespot worden langs de Mubwindi Swamp Trail. De Ruhija’s Bamboo Trail leidt naar de 2607m hoge Rwamunyoni top. Bekijk de lijst van vogels in Oeganda

lokale bevolking
Voordat Bwindi een nationaal park werd, woonden hier het Batwa volk. De Batwa zijn een pygmeeënvolk, volwassen mannen worden niet groter dan 1.50 meter. De Batwa zijn jagers en verzamelaars. Zij hebben nu een gebied buiten het park toegewezen gekregen en verbouwen voornamelijk honing en verdienen geld met het dragen van de bagage, tijdens de gorilla trackings. De Bakiga bevolking leeft van de landbouw, de opvallende   terrasvormige hellingen rondom het park behoren hen toe.

bereikbaarheid van Bwindi
Het Bwindi Park ligt op ongeveer 460 km van Kampala, een rit van minimaal 7 tot 8 uur rijden.
De route naar Bwindi wordt vaak onderbroken met een tussen stop bij bijvoorbeeld Lake Mburo National Park.
Wij kunnen ook een binnenlandse vlucht voor u regelen. U vliegt dan vanaf Entebbe International Airport of Kampala’s Kajjansi vliegveld, naar Kisoro  (voor  Nkuringo,  Rushaga  en  Ruhija)en naar Savanne en Ishasha airstrips (voor Buhoma). Vraag naar de mogelijkheden!

klimaat in Bwindi
Vanwege de hoge ligging kan het fris zijn in het park, vooral  in  de  ochtend en ’s nachts. De temperatuur schommelt tussen de 7℃- 20℃, de maanden juni en juli zijn het koudste. Neem altijd een regenjas mee tijdens de tracking, in dit park valt jaarlijks zo’n 2.390 mm.

beste tijd
Het park kan op elk moment van  het  jaar bezocht worden.

accommodatie bij Bwindi
Afhankelijk van welk beginpunt voor uw tracking wordt toegewezen, boeken wij uw accommodatie. De afstanden tussen de verschillende kampen, Buhoma, Rhija, Rushag en Nkuringo zijn aanzienlijk.

Bwindi heeft vijftien groepen gorilla’s die bezocht kunnen worden. Drie van deze groepen zijn te vinden in de buurt van Buhoma in het noordwesten van Bwindi; vier bij Ruhija  in  het  oosten;en  acht in het Zuiden van het park  bij  Nkuringo en Rushaga. Het maximum aantal personen per tracking is acht. Elke dag kunnen er totaal 120 personen de verschillende gorilla groepen bezoeken. Er zijn dus vier vertrekpunten in Bwindi vanuit waar de tracking start.
Uw gids zorgt ervoor dat u om uiterlijk 07.30 uur aangemeld wordt bij uw beginpunt. Om 08:00 uur volgt een briefing, om 08.30 uur gaat u op pad. Vroeg in de ochtend gaan de trackers al op pad om de groepen gorilla’s te lokaliseren. Omdat de gorilla groepen zich niet snel verplaatsen, is bij vertrek om 08:30 uur al vrij duidelijk hoelang de tocht naar uw groep gorilla’s gaat duren.

gorilla regels
Er zijn  een hoop regels waar de bezoekers zich aan moeten houden. De belangrijkste regels: ben je verkouden of hoest je, dan mag je niet mee en de minimumleeftijd is 15 jaar. Moet je onverwachts naar detoilet onderweg, dan wordt er een gat gegraven van 30 cm diep. Zo zorgt men ervoor dat de gorilla’s niet in aanraking kunnen komen met menselijke uitwerpselen en ziektes op kunnen lopen. Plassen kan in overleg, planten mogen niet in aanraking komen met urine. De gorilla’s kunnen deze immers opeten. Maak gebruik van een drager. De mannen uit de omliggende dorpen mogen om toerbeurt mee op een tracking om de toeristen te ondersteunen onderweg. Ze dragen niet alleen camera’s, flessen water en regenkleding, ze trekken je langs de hellingen omhoog en houden takken en struiken aan de kant. Eén drager moet ongeveer 2 weken wachten tot hij weer aan de beurt is. Van uw gift/fooi onderhoudt hij een hele familie, om deze reden raden wij u aan om een bedrag van rond de USD25 voor hen te reserveren. Vanzelfsprekend is dit een richtlijn en bent u niets verplicht. De gidsen van het park kunt u een kleinere fooi geven.

natuurwandelingen door Bwindi
Hoewel de gorillatracking de  belangrijkste  attractie is in het Bwindi Impenetrable Forest, zijn er mooie wandeltochten door deze regenwouden. Voor iedereen die dit wenst kunnen wij een lokale vogelexpert boeken die u begeleidt tijdens de wandeling. De volgende wandelingen kunnen worden geboekt, met vertrek om 09:00 uur en in de middag om 14:00 uur.
Munyanga River Trail, een korte wandeling door de vallei bij het Buhoma kamp, u loopt langs de bosrand en ziet vogels en primaten.
Waterfall Trail loopt door één van de meest ongerepte stukken regenwoud van Oeganda. U ziet boomvarens,  epifytische  varens  en  orchideeën, het pad leidt langs drie kristalheldere watervallen.
Rushura Hill Trail  biedt  een weids  uitzicht  over  de  vlakten  van  de  Albertine  Rift Valley en (op  heldere  dagen)  ziet u lake Edward en  Rwenzori-gebergte    in  het  noorden liggen.
Muzabajiro Loop Trail  klimt  naar  de  top  van  Rukubira  Hill  voor een adembenemend uitzicht op het regenwoud van Bwindi, de  Albertine  Rift  Valley en  de  Virunga-vulkanen in Congo.
River Ivi  Trail  volgt  een  oud pad door de bossen bij Nkuringo aan de zuidkant van het regenwoud.

culturele wandelingen bij Bwindi
We bieden ook wandelingen aan naar de lokale dorpen gelegen aan de rand van het park bij Buhoma  en  Nkuringo. Hier leven de Batwa en Bakiga volkeren. De Buniga  Forest Walk bij  Nkuringo  wordt  uitgevoerd  door  Batwa  gidsen  die  hun  traditionele  manier van jagen en verzamelen demonstreren.

Extra overnachtingen in dit gebied met natuurwandelingen en culturele wandelingen zijn een aanrader. Vraag naar de mogelijkheden!

werd in 1991 uitgeroepen tot Nationaal Park. In 1994 werd dit prachtige natuurpark toegevoegd aan de werelderfgoedlijst. Dit nationale park met een oppervlakte van 321 km², bevindt zich in het zuidwesten van Oeganda. Het park ligt op 1.160 m tot 2.607 m hoogte boven de zeespiegel. Jaarlijks bezoeken 20.000 toeristen dit park voor een onvergetelijke ontmoeting met de berggorilla. In dit park leven vandaag de dag ongeveer 600 berggorilla’s, dit is bijna de helft van het totale aantal berggorilla’s ter wereld. De andere helft van de dieren leeft in de Republiek Congo, in het nabijgelegen Virunga National Park.

Gorilla’s zijn wilde dieren. De gorilla families die bezocht kunnen worden tijdens een trekking, zo’n 400 stuks, zijn zogenaamd “habituated”. Dat houdt in dat Uganda Wildlife Authorities deze gorilla’s aan de nabijheid van mensen hebben laten wennen. De Mubare gorilla groep in Buhoma was de eerste groep in 1993 die in contact werd gebracht met toeristen. In het totaal zijn er nu vijftien groepen in het park die bezocht kunnen worden door toeristen.

In Oeganda leven vier “habituated” berggorillagroepen: Mubare; Habinyanja; Rushegura bij Buhoma; en de Nkuringo-groep in Nkuringo.
De groepen bestaan weer uit families, één familie heeft tussen de 8 en 18 leden.

De grootste toeristische attractie van Oeganda, is een tracking naar de bedreigde berggorilla. Gorilla’s zijn vreedzame dieren, die leven van planten die groeien in het oerwoud. Net als mensen hebben ze een vaste dagindeling. U zult de dieren dan ook meestal observeren tijdens hun ontbijt in de ochtend. De oudsten zijn vooral onverstoord aan het eten en de jongere dieren spelen met elkaar en gaan op onderzoek uit. Nu er zoveel meer gorilla groepen gewend zijn aan de mens, is de afstand die men moet afleggen om bij de dieren te komen gemiddeld 2 uur. Eenmaal aangekomen bij de groep, hebben de bezoekers een heel uur de tijd om de dieren van zeer dichtbij te observeren. In Oeganda is de minimale afstand tussen mens en dier, acht meter. Eén van de redenen hiervoor is dat het risico van het overbrengen van menselijke ziektes op deze bedreigde dieren, te allen tijde voorkomen moet worden.

Na precies een uur is het tijd om afscheid te nemen, de groep vertrekt en de dieren worden de rest van de dag met rust gelaten. Er gelden zeer strenge regels voor de toeristen, hierover meer in onze blog.
De permit voor het bezoeken van de gorilla’s kost tegenwoordig USD 700 per persoon. Het grootste deel van dit bedrag gaat naar onderzoek, het behoud van het park en training. Het startpunt van de tracking vindt plaats vanuit verschillende kampen. Na de aanvraag, wijst UWA een startpunt toe, dit kan zijn Buhoma, Ruhija, Rushaga of Nkuringo.

Naast de gorilla tracking heeft Bwindi Impenetrable National Park, veel te bieden. Afhankelijk van de locatie van de groep die bezocht gaat worden, leiden de ondoordringbare bospaden langs watervallen en uitzichtpunten over de Rift Valley. De lokale bevolkingsgroepen die in dit gebied leven kunnen ook bezocht worden. Met een oerwoud dat zo ongerept en dicht is, is het geen verrassing dat ook Bwindi een grote vogel, en vlinderpopulatie huisvest.

wildlife in Bwindi
Bwindi National Park heeft een  opmerkelijk  rijke  biodiversiteit.  Dit komt deels omdat de oerbossen hier heel oud zijn. De bossen overleefden de droogte en de laatste ijstijd, zo’n 12 tot 18.000 jaar geleden. Een andere reden is dat het gebied grenst aan de uitgestrekte jungles van Congo. Al 25.000 jaar heeft de natuur hier ongestoord haar gang kunnen gaan. Dit ondoordringbare oerbos ligt verspreid over een hoogte van 1147 tot 2600 meter boven de zeespiegel. De hoogteverschillen zorgen voor laaglandbos in de dalen tot de zeldzame Afromantane bossen in de bergen. Deze hoger gelegen bossen hebben een begroeiing van Podocarpaceae struiken en bomen. Deze bomen en struiken worden tussen de één en 54 meter hoog. Ze zijn familie van de conifeer met brede stevige bladeren, vaak met bessen, die het gehele jaar door groen blijven.
Naast de wel 200 verschillende soorten bomen, vindt men hier 310 soorten vlinders, 88 mottensoorten, 51 reptielensoorten en 120 verschillende soorten zoogdieren. Andere apensoorten in dit gebied zijn de chimpansees, de diadeemmeerkat met blauwe vacht, de L’Hoest’s aap en natuurlijk de ster van de show, de berggorilla.

vogels in Bwindi
Bwindi Impenetrable National Park huisvest maar liefst 357 vogelsoorten, waarvan de meeste soorten bosvogels zijn. In dit oerbos kunnen 23 vogelsoorten gespot worden die nergens anders ter wereld voor komen. Denk aan de Neumanns struikzanger, Shelleys bergastrild, de Grauers breedbek, de rwenzorihoningzuiger. Veertien soorten, waaronder de bruinnekpapagaai en de witbuikakalat, komen nergens anders in Oeganda voor.
Vanuit alle vier de kampen, Buhoma, Ruijha, Rushaga en Nkuringo heeft u uitstekende mogelijkheden om vogels te spotten. Vooral het pad tussen Buhoma en Nkuringo, langs de rivier, is een aanrader, maar ook de Munyaga River Trail. De vogels die alleen in de Albertine rift vallei voorkomen, kunnen het beste gespot worden langs de Mubwindi Swamp Trail. De Ruhija’s Bamboo Trail leidt naar de 2607m hoge Rwamunyoni top. Bekijk de lijst van vogels in Oeganda

lokale bevolking
Voordat Bwindi een nationaal park werd, woonden hier het Batwa volk. De Batwa zijn een pygmeeënvolk, volwassen mannen worden niet groter dan 1.50 meter. De Batwa zijn jagers en verzamelaars. Zij hebben nu een gebied buiten het park toegewezen gekregen en verbouwen voornamelijk honing en verdienen geld met het dragen van de bagage, tijdens de gorilla trackings. De Bakiga bevolking leeft van de landbouw, de opvallende   terrasvormige hellingen rondom het park behoren hen toe.

bereikbaarheid van Bwindi
Het Bwindi Park ligt op ongeveer 460 km van Kampala, een rit van minimaal 7 tot 8 uur rijden.
De route naar Bwindi wordt vaak onderbroken met een tussen stop bij bijvoorbeeld Lake Mburo National Park.
Wij kunnen ook een binnenlandse vlucht voor u regelen. U vliegt dan vanaf Entebbe International Airport of Kampala’s  Kajjansi  vliegveld, naar  Kisoro  (voor  Nkuringo,  Rushaga  en  Ruhija)en  naar  Savanne  en  Ishasha  airstrips (voor  Buhoma). Vraag naar de mogelijkheden!

klimaat in Bwindi
Vanwege de hoge ligging kan het fris zijn in het park, vooral  in  de  ochtend en ’s nachts. De temperatuur schommelt tussen de 7℃- 20℃, de maanden juni en juli zijn het koudste. Neem altijd een regenjas mee tijdens de tracking, in dit park valt jaarlijks zo’n 2.390 mm.

beste tijd
Het park kan op elk moment van  het  jaar bezocht worden.

accommodatie bij Bwindi
Afhankelijk van welk beginpunt voor uw tracking wordt toegewezen, boeken wij uw accommodatie. De afstanden tussen de verschillende kampen, Buhoma, Rhija, Rushag en Nkuringo zijn aanzienlijk.

Bwindi heeft vijftien groepen gorilla’s die bezocht kunnen worden. Drie van deze groepen zijn te vinden in de buurt van Buhoma in het noordwesten van Bwindi; vier bij Ruhija  in  het  oosten;en  acht in het Zuiden van het park  bij  Nkuringo  en  Rushaga. Het maximum aantal personen per tracking is acht. Elke dag kunnen er totaal 120 personen de verschillende gorilla groepen bezoeken. Er zijn dus vier vertrekpunten in Bwindi vanuit waar de tracking start.
Uw gids zorgt ervoor dat u om uiterlijk 07.30 uur aangemeld wordt bij uw beginpunt. Om 08:00 uur volgt een briefing, om 08.30 uur gaat u op pad. Vroeg in de ochtend gaan de trackers al op pad om de groepen gorilla’s te lokaliseren. Omdat de gorilla groepen zich niet snel verplaatsen, is bij vertrek om 08:30 uur al vrij duidelijk hoelang de tocht naar uw groep gorilla’s gaat duren.

gorilla regels
Er zijn een hoop regels waar de bezoekers zich aan moeten houden. De belangrijkste regels: ben je verkouden of hoest je, dan mag je niet mee en de minimumleeftijd is 15 jaar. Moet je onverwachts naar de toilet onderweg, dan wordt er een gat gegraven van 30 cm diep. Zo zorgt men ervoor dat de gorilla’s niet in aanraking kunnen komen met menselijke uitwerpselen en ziektes op kunnen lopen. Plassen kan in overleg, planten mogen niet in aanraking komen met urine. De gorilla’s kunnen deze immers opeten. Maak gebruik van een drager. De mannen uit de omliggende dorpen mogen om toerbeurt mee op een tracking om de toeristen te ondersteunen onderweg. Ze dragen niet alleen camera’s, flessen water en regenkleding, ze trekken je langs de hellingen omhoog en houden takken en struiken aan de kant. Eén drager moet ongeveer 2 weken wachten tot hij weer aan de beurt is. Van uw gift/fooi onderhoudt hij een hele familie, om deze reden raden wij u aan om een bedrag van rond de USD25 voor hen te reserveren. Vanzelfsprekend is dit een richtlijn en bent u niets verplicht. De gidsen van het park kunt u een kleinere fooi geven.

natuurwandelingen door Bwindi
Hoewel de gorillatracking de  belangrijkste  attractie is in het Bwindi Impenetrable Forest, zijn er mooie wandeltochten door deze regenwouden. Voor iedereen die dit wenst kunnen wij een lokale vogelexpert boeken die u begeleidt tijdens de wandeling. De volgende wandelingen kunnen worden geboekt, met vertrek om 09:00 uur en in de middag om 14:00 uur.
Munyanga River Trail, een korte wandeling door de vallei bij het Buhoma kamp, u loopt langs de bosrand en ziet vogels en primaten.
Waterfall Trail loopt door één van de meest ongerepte stukken regenwoud van Oeganda. U ziet boomvarens, epifytische varens en orchideeën, het pad leidt langs drie kristalheldere watervallen.
Rushura Hill Trail biedt een weids uitzicht over de vlakten van de Albertine  Rift Valley en (op  heldere  dagen)  ziet u lake Edward en  Rwenzori-gebergte in  het  noorden liggen.
Muzabajiro Loop Trail klimt naar de top van Rukubira Hill voor een adembenemend uitzicht op het regenwoud van Bwindi, de Albertine Rift Valley en de Virunga-vulkanen in Congo.
River Ivi Trail volgt een oud pad door de bossen bij Nkuringo aan de zuidkant van het regenwoud.

culturele wandelingen bij Bwindi
We bieden ook wandelingen aan naar de lokale dorpen gelegen aan de rand van het park bij Buhoma en Nkuringo. Hier leven de Batwa en Bakiga volkeren. De Buniga  Forest Walk bij  Nkuringo  wordt uitgevoerd door Batwa gidsen die hun traditionele manier van jagen en verzamelen demonstreren.

Extra overnachtingen in dit gebied met natuurwandelingen en culturele wandelingen zijn een aanrader. Vraag naar de mogelijkheden!

 

YouTube video

Volg ons

Uitgelichte reizen

Video’s

YouTube video

Babygorilla gaat op onderzoek

Ingrid GoAfrica gaat op gorilla trekking. Als de gorilla te dichtbij komt, moet zij afstand nemen en roept de gids “back off”.

Uitgelichte accommodatie

Bakiga Lodge

Bakiga Lodge ligt in Ruhija, Bwindi, 1,5 uur rijden ten noorden van de stad Kabale en op slechts 1 km afstand van het registratiepunt voor…

Lees verder

Buhoma Lodge

Buhoma Lodge heeft een spectaculair en ononderbroken uitzicht op het Bwindi Impenetratable Forest National Park, het thuis van de zeldzame en schuwe berggorilla.De Buhoma Lodge…

Lees verder

Rushaga Gorilla Camp

Rushaga Gorilla Camp is een paradijs om te wandelen in het Bwindi Impenetrable Forest, een hoogtepunt van alle bezoeken in Oeganda en een reden waarom…

Lees verder

Mahogany Springs Lodge

Mahogany Springs is gelegen in een van de meest intieme, afgelegen, mooie en vooral natuurlijke omgevingen ter wereld. Elke kamer draagt ​​de naam van Engelse…

Lees verder

Ichumbi Gorilla Lodge

Ichumbi afgeleid van het lokale Rufumbira-dialect betekent 'een koel en comfortabel huis'. Ichumbi Gorilla Lodge ligt op een paar minuten lopen van de Rushaga-poort van…

Lees verder