Ifaty Forest

Ifaty ligt aan de kust van zuidwest Madagaskar en is de toegangspoort tot het stekelbos van de regio. Het ligt zo’n 20 kilometer van de stad en wordt gezien als een van ’s werelds meest uitzonderlijke – en bedreigde – ecosystemen. Deze oeroude bossen hebben zich in de loop van honderden jaren aangepast aan de droge omstandigheden in het gebied. De meest bomen hebben dan ook stekels om te kunnen overleven, bovendien hebben zij slechts een minimale hoeveelheid vocht.

Veel voorkomende soorten zijn onder meer de eeuwenoude baobabs. Deze vreemde bomen worden ook wel “omgekeerde bomen” genoemd. De takken lijken meer op wortels die onder de grond zouden moeten groeien. Een andere bizarre boom is de octopusboom, met slingerende takken, vol met stekels. Het Ifaty Forest is een uitstekende plek om vogels te kijken en herbergt zeldzame en bedreigde soorten, zoals de langstaartgrondscharrelaar en de Bensch’ monias.

Terug aan de kust staat Ifaty bekend om zijn uitstekende surf, snorkel, en duikmogelijkheden. Verder is het de ideale plek voor activiteiten zoals diepzeevissen, walvissen kijken en geweldige snorkel- en duikmogelijkheden.

Your travel expert:

Go Africa

Klik om de kaart weer te geven

Aanbevolen tours