Tsavo West National Park

Het Tsavo West National Park ligt in Kenia’s kustprovincie en strekt zich uit over meer dan 9000 vierkante kilometer. Alle dieren van de Big Five zijn aanwezig, maar de dichtheid van het wild is lager dan in sommige van de populairdere parken in Kenia. Er is echter een goede variëteit aan dieren, zoals de schuwe kleine koedoe en de zeldzame franje-oor gemsbok. Grote kuddes olifanten verzamelen zich bij de waterpoelen. West Tsavo wordt bedekt door een vrij dicht struikgewas en verrast de bezoeker met een spectaculair landschap. Zo zie je hier nog de oude vulkanische kegels, moerassen en meren en sporen van oude lavastromen, die de grond ontzettend vruchtbaar hebben gemaakt. De watervallen van Mzima Springs vormen de bron van de levensader, de rivier de Tsavo. Geniet van het panoramisch uitzicht bij de Chaimu Crater en de Roaring Rocks. Vanwege de dichte begroeiing is het hier lastiger om het wild te spotten dan in het aangrenzende Tsavo East National Park.

Tsavo West is een echte wildernis bestemming en heeft een ruig en dor landschap. In tegenstelling tot de vlakke vlaktes van Tsavo East, wordt Tsavo West gekenmerkt door een aantal rotsachtige uitlopers en vulkanische heuvels. De Shetani lavastromen, net buiten het park, vormen een interessante bestemming voor een excursie. Op een mooie dag biedt het park een prachtig uitzicht op de besneeuwde toppen van de Kilimanjaro.

Net als het zusterpark in het oosten is Tsavo West een hete en droge plek, ook al dalen de temperaturen ’s nachts aanzienlijk. De beste plek om aan de hitte te ontsnappen is op grotere hoogte in het park, waar het 6,5°C afkoelt voor elke 1000m die je klimt. Het droge seizoen (juni tot september) wordt gekenmerkt door heldere, zonnige dagen, en het natte seizoen (oktober tot mei) door buien in de namiddag.

Bezoek je Tsavo West van oktober tot mei, dan is de vegetatie groen en heb je een helder zicht op de Kilimanjaro. De regens halen het stof uit de lucht en zorgen voor nieuw gras en nieuw leven. Trekvogels bieden in deze tijd ook een prachtig schouwspel. Maar voor het spotten van wilde dieren in het algemeen, moet je echt in de drogere maanden gaan. Dan verzamelen de dieren zich bij de rivieren en waterpoelen en zijn ze gemakkelijker te vinden.

Your travel expert:

Go Africa

Klik om de kaart weer te geven

Aanbevolen tours

Aanbevolen accommodatie