Aberdare

Aberdare National Park ligt in de prachtige Aberdare Highlands, ten noordoosten van de hoofdstad Nairobi. Dit nationale park is in vele opzichten bijzonder. Zo liggen grote delen van het park op 3000 tot wel 4000 meter hoogte, dit maakt het tot een uniek stuk natuurgebied met een indrukwekkende verscheidenheid aan flora en fauna.

Door de ligging is het hier een stuk vochtiger en groener dan in andere delen van Kenia. De Big Five is hier compleet vertegenwoordigd en het is geen zeldzaamheid om hier oog in oog te staan met reusachtige kuddes olifanten en buffels. Andere dieren in dit gebied zijn, gevlekte hyena’s, olijfbavianen, zwart-witte colobusapen, de bongo en af en toe een ontmoeting met een zeldzaam reuze bosvarken, de African Golden Cat, cerval, civetkat en de blauwe duiker.

In dit park vind je vele bont gekleurde vogels, de groene paden brengen je langs diepe kloven en verfrissende watervallen.  Zoals de Chania waterval die, dankzij het vochtige klimaat, het hele jaar door vanaf 25 meter hoogte de diepte in stort.  Het park dateert al uit 1989, maar door de jaren heen kwam het leefgebied van de wilde dieren hier steeds meer in het gedrang. De steeds maar groeiende bevolking kapten de endemische bossen en meer en meer kwamen de wilde dieren in het gedrang.

In 2009 werd 2000 km2 van het Aberdare National Park omheind met een elektrisch hek, om zo het kwetsbare en unieke ecosysteem te beschermen.  Aberdare National Park is genomineerd om toegevoegd te worden aan de Werelderfgoedlijst, het park trekt inmiddels grote aantallen bezoekers van over de hele wereld.

Your travel expert:

Go Africa

Klik om de kaart weer te geven

Aanbevolen tours

Aanbevolen accommodatie

Sandai Homestay & Cottage

Sandai Homestay and Cottages ligt in het hart van Kenia, dicht bij Aberdares National Park. Beleef het echte Afrika in deze authentieke boerderij, midden tussen…

Lees meer

Aberdare Country Club

De Aberdare Country Club ligt op een helling van Mweiga Hill in de Aberdare Highlands, een onderdeel van de Great Slenk Valley. Deze historische lodge…

Lees meer