Thornybush Game Reserve

Het privéreservaat Thornybush is al jaren een geliefde bestemming voor een Big Five safari. Het 14.000 hectare grote reservaat ligt naast het Greater Kruger National Park en biedt een oase van rust temidden van echte Afrikaanse bush. Het reservaat ligt vlakbij de luchthaven van Hoedspruit en is dus ook ook vanuit de lucht goed bereikbaar.

Thornybush is uitsluitend toegankelijk voor gasten die in één van de 13 lodges verblijven. Safari’s worden er gemaakt in speciale aangepaste open safarivoertuigen met een ranger die u alles vertelt over de flora en fauna van het gebied en een ’tracker’ die hem vanaf zijn stoeltje op de motorkap assisteert bij het vinden van de dieren door de sporen te volgen.

Ook vogelliefhebbers komen in Thornybush goed aan hun trekken. Zo’n 230 soorten zijn er inmiddels waargenomen.

Wat maakt Thornybush zo bijzonder? Jarenlang was dit een op zich zelf staand privé reservaat. De dieren in dit reservaat hadden geen toegang tot de rest van het Greater Kruger gebied. In juni 2018 werden de hekken tussen Timbavati wildreservaat en Thornybush wildreservaat, verwijderd.

Het Timbavati reservaat ligt naast Kruger, hier zijn de hekken al lang geleden verwijderd. De 62 olifanten die in het afgesloten gebied leefden, kregen op eens bezoek van de olifanten uit Kruger. Hier zaten hele grote olifantenstieren tussen met lange slagtanden. Binnen 18 maanden waren er al 350 olifanten in het Thornybush wildreservaat, dit had tot gevolg dat er flink wat grote bomen omgingen. De leeuwen moesten opeens hun territorium gaan beschermen, nu de leeuwen uit het Krugerpark kwamen kijken of hier iets te halen viel.

Het neerhalen van de hekken van Thornybush wildreservaat, zorgt dan ook voor veel meer dynamiek in dit gebied! Ook uitdagingen, want de roofvogels missen de hoge bomen in het reservaat en komen hier nu minder.

Ook op reis naar Zuid-Afrika? Wij hebben voor u de beste lodges in dit gebied op een rij gezet. Deze vindt u onderaan deze pagina.

 

Your travel expert:

Go Africa

Klik om de kaart weer te geven

Video's

ThornyBush

Aanbevolen accommodatie

KwaMbili Game Lodge

KWambili Game Lodge biedt een authentieke safari-ervaring voor een vriendelijke prijs. KWambili ligt in het Thornybush Game Reserve in de buurt van Hoedspruit, in het…

Lees meer

n’Kaya Lodge

N’Kaya Lodge is gelegen in het hart van het Thornybush Game Reserve, dat deel uitmaakt van het Greater Kruger National Park. N’Kaya Lodge biedt gasten…

Lees meer

Thornybush Game Lodge

Het Thornybush wildreservaat staat sinds 2018 in open verbinding met het immense Kruger National Park. Het 14.000 hectare ongerepte natuurgebied, trekt  een enorme diversiteit aan…

Lees meer