Swellendam

Swellendam ligt ongeveer 250 km ten oosten van Kaapstad, aan de voet van de Langebergen. Deze stad is de derde oudste nederzetting van Zuid-Afrika, na Kaapstad en Stellenbosch. De Breede Rivier is de reden geweest dat de boeren van de V.O.C. (de Voortrekkers) neerstreken in het stroomgebied van deze rivier. Zo ontstond Swellendam in 1745 en werd als zodanig het drie na oudste stadje van Zuid Afrika , de naam gegeven door de eerste gouverneur Hendrik Swellengrebel en zijn vrouw Helena ten Damme.
Swellendam is een juweeltje van historische plaats met een gezellig centrum, waar zich o.a. ook het Drostdy Museum bevindt, de meest gefotografeerde kerk van de Westkaap en vele andere historische Kaap Hollandse huizen.

Swellendam heeft zich ontwikkeld als een uitgebreid toeristisch centrum vanwaar vele trips en bezienswaardigheden te doen zijn. Door het gemoedelijke karakter, country style en kleinschalig toerisme maakt het een enorme ontwikkeling door.

Swellendam wordt omgeven door maar liefst 3 natuurparken, te weten het Marloth Nature Reserve, het Bontebok National Park en het De Hoop Nature Reserve. Voor de wijnliefhebbers ligt het Robertson wijngebied dichtbij, met meer dan 40 wijnbedrijven waaronder Viljoensdrift. Bij dit wijnhuis kan men het nuttige met het aangename combineren door met een vlot boot op de Breede Rivier een wijnproeverij en picknick te houden.

Swellendam profileert zich de laatste jaren als toeristische trekpleister en heeft een prachtige 9 holes golfbaan, bewegwijzerde wandel-mountainbike en paardrijpaden en niet te vergeten voor de kleinsten een heuse sprookjes tuin. Voor culinaire geneugten hoeft men vaak niet ver te gaan, er is een keur aan restaurants in Swellendam.

Your travel expert:

Go Africa

Klik om de kaart weer te geven

Video's

Swellendam

Aanbevolen tours

Aanbevolen accommodatie

Aan de Oever

Aan de Oever biedt een selectie van goed ingerichte en elegante kamers met een magistraal uitzicht over de Langeberg bergen. Alle kamers zijn in Kaap…

Lees meer