Sedgefield

De badplaats Sedgefield ligt aan de prachtige zuidkust van Zuid-Afrika. Dit idyllische plaatsje kijkt uit over de monding van de Swartvlei lagune aan de beroemde Tuinroute. Het is een plek met langgerekte en brede gouden stranden en zandduinen. Deze strekken zich uit zover het oog reikt. Sedgefield is een uitstekende uitvalsbasis voor het verkennen van de schilderachtige omgeving met een unieke habitat. Het is dan ook niet verrassend dat dit waterrijke gebied een groot aantal, vaak unieke, vogelsoorten huisvest. Tijdens wandelingen door de bosrijke gebieden, zult u genieten van de zingende en kwetterende vogels.

Andere hoogtepunten zijn: proeven van verse oesters, een bezoek aan het Pledge Nature Reserve en het verkennen van de Red Elephant Forest Walk. Bent u op een zaterdag in Sedgefield dan is een bezoek aan de Wild Oats Community Farmers Market een absolute must!  Sportliefhebbers kunnen kiezen uit een hele reeks aan buitenactiviteiten. Zo kunt u hier heerlijk zwemmen in de lagune én de zee. Andere sporten zijn kajakken, kitesurfen, paragliden, paardrijden en mountainbiken over prachtige routes.

Sedgefield heeft niet alleen naam gemaakt met de fantastische boerenmarkten in haar omgeving, het is ook de eerste “slow town” van Zuid-Afrika. “Slow Towns” zorgen voor hun mensen, hun bezoekers en het milieu en worden hierbij onder steunt door alle gemeenteraadsleden. Slow Town bewoners gaan samen een verbintenis aan om voortdurend te streven naar verbetering van de leefgemeenschap en het milieu.”

 

Your travel expert:

Go Africa

Klik om de kaart weer te geven

Video's

Sedgefiels Slow Town

Aanbevolen accommodatie

Kambaku @ Sea

Kambaku at Sea is een boutique hotel dat aan de tuinroute ligt, vlakbij het plaatsje Sedgefield. Het hotel wordt gerund door een zeer toegewijd team dat…

Lees meer