Robertson

Rijdend over de langste wijnroute ter wereld, Route 62, passeert u het plaatsje Robertson. Robertson is het middelpunt van de Robertson wijnvallei. Dit gebied is de laatste jaren uitgegroeid tot een nieuwe, mondaine wijnstreek van Zuid Afrika. Robertson wordt ook wel gezien als de toegangspoort naar de Kleine Karoo, met Route 62 enerzijds en het historische Swellendam anderzijds. Het dorp ligt omgeven door de bergen waardoor de kleuren elk uur van de dag anders zijn.

De warmte is er tijdens zomerdagen loom, in de winter kan er een bijtende kou hangen. Al rijdend naar Robertson zie je langzaam de lage Karoo vegetatie opkomen. De droogte is ook hier gesprek van de dag. Toch, door het water van de Breëe Rivier is de omgeving zeer geschikt voor wijnfarms waarvan een heel aantal te bezoeken is. Het dorp zelf heeft een leuke uitstraling terwijl diverse accommodaties in en buiten het dorp voor een heerlijk vakantiegevoel zorgen.

Your travel expert:

Go Africa

Klik om de kaart weer te geven

Video's

Robertson Winery

Aanbevolen accommodatie

theLAB Robertson

theLAB Robertson is een nieuwe hotelconcept in de Breede River Valley regio. Het hotel bevindt zich in een mooie landhuis met wellness centrum.  Het hotel staat…

Lees meer