Port Elizabeth

Port Elizabeth –  oftewel PE, The Bay, Die Baai, The friendly City of The windy City- zoals de stad ook genoemd wordt is een stad in de provincie Oost-Kaap. Deze havenstad ligt aan de Algoabaai op de scheiding van de Indische Oceaan en de Atlantische Oceaan. Port Elizabeth heeft zich de laatste jaren ontwikkeld tot een leuke stad die veel te bieden heeft. Zo zijn er de prachtige “Blue Flag” stranden, het gezellige uitgaanscentrum met uitstekende restaurants in Stanley Street, het interactieve Volkswagen Museum naast de VW en Audi fabriek in Uitenhage en een aantal natuurreservaten in de omgeving. Voor de kleine avonturiers zijn Samrec, het VW Paviljoen en Bayworld echte aanraders!

De Algoabaai, ook bekend als ‘Bottlenose Dolphin Capital of the World’ is een prachtige baai met een zeer rijk en divers zeeleven.  Er leven walvissen, dolfijnen, pinguïns, zeehonden, haaien en veel verschillende zeevogels. Raggy Charters biedt verschillende oceaan cruises aan en heeft een speciale vergunning om erg dichtbij te dieren te komen, kooi duiken met haaien is ook mogelijk. Zij zijn verreweg het oudste Marine Eco Tour bedrijf en zijn ooit opgericht met als doel om de Baywatch Marine Conservation te financieren.

Ten Westen van Port Elizabeth liggen een paar prachtige stranden met metershoge duinen. Bijvoorbeeld Sardinia Bay natuurreservaat, dit strand is onderdeel van een prachtige wandeling van 8 km langs de kust, de Sacramento Trail. Bezoek het SANCCOB pinguïn opvang,- en informatiecentrum op weg naar Sardinia Bay.

Volg ons

Video’s

Het nachtleven van Port Elizabeth

Port Elizabeth

Het Ironman Kampioenschap

Uitgelichte accommodatie

No.5 By Mantis

Stap in een wereld van ongeëvenaarde verfijning en uitmuntendheid in het exclusieve No5 Boutique Art Hotel in Port Elizabeth, aan de zuidoostkust van Zuid-Afrika. No5…

Lees verder