Paarl

Paarl ligt in het hart van de Kaapse Wijnlanden en biedt een scala aan culturele en historische bezienswaardigheden en wordt omringd door een aantal spectaculaire natuurreservaten. Paarl is vernoemd naar de enorme granieten rotskoepel, die uitkijkt over dit historische plaatsje dat gesticht werd in 1690. De beroemde 11 kilometer lange hoofdstraat beschikt over de Strooidak-kerk, Die Oude Pastorie-museum en het Patriotgebouw. Het statige landhuis Labories in Main Street werd gekocht door KWV. Het KWV-keldercomplex is het grootste ter wereld, met een oppervlakte van 22 hectare. De prachtige kelder met zijn gewelfde dak en grote eiken wijnvaten is spectaculair en geeft de geschiedenis van de wijnindustrie van de Kaap weer. Bezoekers kunnen genieten van een breed scala aan activiteiten, waaronder: wijnproeven, schilderachtige fynbos-wandelingen, fietsen, proeven van de lokale keuken en nog veel meer.

Your travel expert:

Go Africa

Klik om de kaart weer te geven

Aanbevolen accommodatie

Babylonstoren Farm Hotel

Op dit prachtige historische erfgoed, daterend uit 1692, werd in 2012 de volledig gerestaureerde farm weer open gesteld voor publiek.

De witte huisjes…

Lees meer

Grande Roche Hotel

Het vijfsterren, meermaals bekroonde Grande Roche Hotel is een trots lid van de exclusieve 'Small Luxury Hotels of the World' en huisvest het beroemde Bosman's…

Lees meer