Mossel Bay

Mossel Bay gelegen in de Westkaap provincie, is het startpunt van de Tuinroute. Het ligt in het midden tussen Kaapstad en port Elizabeth aan de Indische oceaan. Door het heerlijke klimaat en de prachtige omgeving is Mossel Bay snel gegroeid van een klein vissersdorp naar een aantrekkelijk vakantieoord. De grote baai heeft kilometers lange zandstranden en veel wandelpaden en de oude stad heeft veel historische en recreatieve attracties, niet in het minst die van de Golf Course Mossel Bay. Deze golfbaan biedt een uitzicht op de zee vanaf elke tee en de unieke kans om walvissen te kijken terwijl u een uw volgende bal slaat. U kunt hier verder onder andere : parasailen, abseilen, kajakken en snorkelen.

In het midden van de baai ligt Seal Eiland, dat met een boot kan worden bezocht. Zeehonden pinguïns en aalscholvers bevolken het eiland en met een beetje geluk ziet u hier de grote witte haai.

Dit is ook de plaats waar de eerste Europeanen- Portugese zeelieden onder leiding van Bartolomeu Dias- in 1488 Zuid-Afrika aanmeerden. Bij een grote Milkwood Tree- die er nog steeds staat ( Post Office Tree )- wisselende  zeelieden die op weg waren naar het oosten en die op weg waren naar het westen brieven uit. In het Bartholomeus Dias Museum Complex bevindt zich een replica van het schip waarmee deze ontdekkingsreiziger destijds langs de Zuid-Afrikaanse kust voer. Veel van de gebouwen, die u ook kunt bezoeken, hebben een historische waarde en zijn uit de tijd van de VOC, een belangrijke tijd voor zeevaart en handel in en om Zuid-Afrika.

 

Your travel expert:

Go Africa

Klik om de kaart weer te geven

Aanbevolen accommodatie

Garden Route Game Lodge

Garden Route Game Lodge ligt aan het begin van de populaire Tuinroute in Zuid-Afrika, op slechts 3,5 uur rijden van Kaapstad en 1 uur van de…

Lees meer