Montagu

Het plaatsje Montagu ligt in de prachtige provincie West-Kaap in Zuid-Afrika en is een populaire stop aan de beroemde Route 62, een mooie alternatieve route voor de snelweg N2 langs de kust.  Het stadje werd in 1851 gesticht en is vernoemd naar John Montagu, de secrataris van de Kaapkolonie. Dit pittoreske stadje vormt de toegangspoort tot de Kleine Karoo en staat bekend om zijn natuurlijke warmwaterbronnen, historische huizen en auto´s en idyllische omgeving. Montagu wordt omringd door majestueuze bergen, spectaculaire passen, wijngaarden, boomgaarden en rivieren. Het is een populaire bestemming voor rotsklimmers die massaal naar de rotsige omgeving van dit charmante stadje trekken.

Wandel door de historische straatjes met meer dan twintig nationale monumenten in de typische Kaap-Hollandse,  en Victoriaanse stijl en geniet van de gezellige restaurantjes en cafés. Rondom Montagu bevinden zich vele mooie wandelroutes.
Montagu is één van de wijnproducenten van Zuid-Afrika en heeft een rijke geschiedenis.
TIP: boek bij ons een 2 uur durende wijntour in een Cadillac uit 1956 met chauffeur, u bepaalt zelf de route en stops bij de wijnboerderijen.

Your travel expert:

Go Africa

Klik om de kaart weer te geven

Aanbevolen tours

Aanbevolen accommodatie

Mimosa Lodge

In een stadje waar bloemen zo belangrijk zijn mag een Lodge als Mimosa niet ontbreken. Het originele huis aan de Kerkstraat dat gebouwd is onder…

Lees meer