Mapungubwe

Mapungubwe National Park is dé ideale bestemming voor iedereen die geïnteresseerd is in wilde dieren, vogels en de buitengewone geschiedenis van dit gebied dat op de werelderfgoedlijst staat. Beleef onvergetelijke momenten in dit natuurpark, geniet van de zon, de Confluence (samenstroming) van de legendarische rivieren Limpopo en Shashe, zie de adelaars zweven op de termiek boven het landschap van Botswana en Zimbabwe, hoor olifanten trompetteren, loop de “Tree Top Walk, of relax bij uw accommodatie en geniet van het mooie landschap met vele baobab bomen.

Bezoek Mapungubwe Hill en ontdek de archeologische schatten. Het is hier dat de ver ontwikkelde Afrikaanse beschaving tussen 1200 en 1270 nC floreerde. Dit is de plaats waar archeologen de beroemde gouden neushoorn en andere bewijzen van een rijk Afrikaanse koninkrijk, hebben opgegraven.

Er is een grote verscheidenheid aan dieren, waaronder de olifant, giraffe, witte neushoorn, eland (grootste antilope soort), gemsbok (of wel Oryx) en talrijke andere antilopsoorten die in deze omgeving voorkomen. Als u geluk heeft ziet u hier ook roofdieren als leeuwen, luipaarden en hyena’s. Vogelliefhebbers kunnen hier ruim 400 soorten vogels spotten, waaronder kori bustard, tropische boubou en beroemde Pel’s Fishing Owl.

Your travel expert:

Go Africa

Klik om de kaart weer te geven

Aanbevolen accommodatie

Leokwe Rest Camp

Leokwe Camp is het hoofdkamp in Mapungubwe National Park en ligt in het oostelijke deel van het park, 11 km van de hoofdingang. Het kamp…

Lees meer

Mopane Bush Lodge

Mopane Bush Lodge is een prettige 4-sterren safarilodge in het 7200 ha grote privéreservaat Mapesu, tegenover het Mapungubwe National Park. De 12 rietgedekte chalets liggen…

Lees meer