Manyeleti Private Game Reserve

Het Manyeleti Private Game Reserve deelt zijn grenzen met Kruger National Park, Timbavati Game Reserve en Sabi Sands Game Reserve, samen maken zij deel uit van het Greater Kruger National Park.

Manyeleti betekent in de taal van de Mnisi bevolking, “Plaats van de sterren”. Het is echt een unieke safaribestemming, ver van de gebaande paden. U zult genieten van een ongerepte safari ervaring, op één van ’s werelds mooiste plekken. Bovendien verzekeren wij u dat u geen groepen toeristen zult tegen komen. Dit 23.000 hectare grote privé wildreservaat grenst direct aan het uitgestrekte Kurger National Park in het Oosten, Timbavati Game Reserve in het Noorden en het beroemde Sabi Sands Game Reserve in het Zuiden. Deze perfecte ligging zorgt er voor dat u zoveel mogelijke wild zult zien en nauwelijks andere toeristen. Omdat er geen hekken staan tussen het nationale park en de privé wildreservaten, kan het wild vrij rondlopen. Manyeleti is het “Big Five” gebied bij uitstek en biedt uitzonderlijke mogelijkheden om het schuwe luipaard te zien. Andere leden van de Big Five (leeuw, neushoorn, buffel en olifant) worden ook zeer regelmatig gespot. Met meer dan 300 vogelsoorten in het gebied is Manyeleti bovendien een geweldige safaribestemming voor liefhebbers van wildlife, fotografen en vogelaars.

Een stukje geschiedenis
De kans om grote roofdieren te zien is iets kleiner dan in de Sabi Sands en Timbavati Game Reserves, omdat er in Manyeleti minder water is. Er is ook een groot voordeel vergeleken met een verblijf in Sabi Sands of Timbavati: het is er veel rustiger qua bezoekersaantallen. Sabi Sands is de gevestigde naam en trekt alleen al om die reden veel bezoekers. Manyeleti is veel minder bekend, en heeft ook een zeer beperkt aantal privé game lodges. Het toerisme in het algemeen is minder goed ontwikkeld in Manyeleti, en de reden daarvoor kan worden gevonden in de duistere geschiedenis van Zuid-Afrika. In de apartheidsjaren was Manyeleti het enige wildreservaat waar niet-blanken welkom waren. Het Kruger National Park was in die tijd ontoegankelijk voor hen. In al die jaren investeerde de regering maar heel weinig geld in de ontwikkeling van het gebied: ironisch genoeg plukt Manyeleti nu de vruchten als je op zoek bent naar de ultieme bush ervaring. Manyeleti werd in 1963 gesticht als privéwildreservaat.

Een exclusieve safaribestemming
Manyeleti Game Reserve is eigendom van en wordt beheerd door de lokale Mnisi-stam. Zij hebben het land met succes opgeëist omdat ze al vele generaties in het gebied wonen. Alle safari lodges in Manyeleti Game Reserve zijn privébezit en maken gebruik van het land op basis van een concessie. Aangezien er slechts drie lodges in het reservaat zijn, en meer dan 200 kilometer aan gravelwegen, kunt u ervan uitgaan dat u dit wildreservaat vrijwel voor uzelf hebt.

Manyeleti is onder beheer van de Mnisi stam, zij wonen al vele generaties in dit deel van Zuid-Afrika. In Shangaan, de taal van de meest dominante stam in het gebied, betekent Manyeleti “Plaats van de Sterren” want  wanneer het licht van de zon wordt vervangen door dat van de maan en talloze heldere sterren te voorschijn komen, kan men begrijpen waarom deze naam aan dit gebied werd gegeven. Manyeleti is een droog gebied voor het grootste deel van het jaar en biedt spectaculaire scènes van wilde dieren als ze zich verzamelen rondom de water holes. Naast de spectaculaire game drive mogelijkheden biedt het reservaat ook inzicht in de cultuur en tradities van het Mnisi volk.

Your travel expert:

Go Africa

Klik om de kaart weer te geven

Video's

Manyeleti Game Reserve

Het best bewaarde safari geheim van Zuid-Afrika

Aanbevolen accommodatie

Tintswalo Safari Lodge

Tintswalo is een exclusieve safari lodge gelegen in het ongerepte Manyeleti wildreservaat. Deze privé concessie staat in open verbinding met het wereldberoemde Krugerpark in het Oosten,…

Lees meer

Honeyguide Mantobeni Tented Camp

Het 23.000 hectare grootte Manyeleti Game reserve grenst aan het Kruger Nationaal Park, Sabi Sand en Timbavati Private Game Reserve, het biedt onderdak aan de…

Lees meer