Makuleke Contractual Park

In het uiterste noorden van het Krugerpark ligt het Makuleke Contractual Park. Makuleke, ook wel bekend als de Pafuri driehoek, is een afgelegen wildernis van 26.500 hectare waar grote kuddes olifanten, buffels, nyala’s en meer dan 350 soorten vogels voorkomen. Het gebied ligt ingeklemd tussen de rivieren Limpopo en Luvuvhu, die samenkomen bij Crook’s Corner op het drielandenpunt op de grens met Zimbabwe en Mozambique. Kijk hier uit naar de Pel’s visuil, een bijzondere vogelsoort die in dit gedeelte van het Krugerpark voorkomt.

Het Makuleke Contractual Park is eigendom van de lokale Makuleke bevolking, die al eeuwenlang in dit gebied bewonen. Alleen de safarivoertuigen van de lodges die in deze concessie gelegen zijn, hebben toegang tot de onverharde wegen, waardoor uw safari in dit gebied veel exclusiever is dan in het drukke zuiden van het Krugerpark. Vondsten bij de ruïnes van Thulamela tonen aan dat het gebied in de 16e eeuw tot halverwege de 17e eeuw bewoond was en er handel gedreven werd met het Midden en Verre Oosten.

Bezoek in ieder geval de Lanner Gorge en het grote Fever Tree Forest en Baobab Alley, drie bijzondere landschappen, uniek in Zuid-Afrika!

Your travel expert:

Go Africa

Klik om de kaart weer te geven

Aanbevolen accommodatie