Madikwe Game Reserve

Het Madikwe Game Reserve is de een van de nieuwste belangrijke safaribestemmingen van Zuid-Afrika. Madikwe Game Reserve telt 75.000 hectare en ligt in de provincie North West tegen de grens met Botswana.

Dit reservaat bestaat pas sinds 1991 en wordt gemanaged door North West Parks en Tourism Board (NWPTB). Oude veeteelt gebieden werden samengevoegd tot één park en de oorspronkelijke wilde dieren werden er in teruggebracht. Operation Phoenix was de naam van het project dat startte in 1991 met het uitzetten van 8.000 wilde dieren, de grootste wildtranslocatie ooit uitgevoerd. In 1997 kwam het project ten einde en het huidige Madikwe heeft 80 verschillende zoogdieren, waaronder de Big Five en 300 soorten vogels. In geen enkel park in Zuid-Afrika vind je zoveel dieren per vierkante kilometer als in Madikwe.

Madikwe kent een samenwerking tussen de NWPTB, de lokale bevolking en de privé sector. De privé-sector betaalt voor het vruchtgebruik van de concessies en dit geld wordt weer gebruikt voor het in stand houden van het aantal wilde dieren en projecten ter verbetering van de levensopstandigheden van de lokale bevolking. Zo genereert deze privé-sector banen voor de lokale bevolking en geld om het park te onderhouden.

Madikwe is een oase van verbazingwekkende diversiteit. Het landschap heeft bergachtige gebieden, plateaus, rotsachtige heuvels, seizoensgebonden wetlands, een verscheidenheid van zand en klei gebieden, bushveld, Kalahari- en savanne gebieden. De rijke diversiteit van de vegetatie zorgt voor een breed scala aan wild en de topografie biedt ideale safari kansen in een malaria-vrije omgeving. Er is een goede kans op het spotten van de Magnificent Seven, die bestaat uit de Big Five aangevuld met de zeldzame en bedreigde wilde hond en de cheeta.

Het reservaat is de thuisbasis van de grootste olifantenpopulatie buiten het Kruger National Park, zwarte en witte neushoorn en de grootste ziektevrije kudde buffels in het land. Daarnaast kunt u hier een bruine en gevlekte hyena en andere Afrikaanse roofdieren zien. Op de vlaktes komen giraffen, zebra’s en springbokken voor. Er zijn ook grote populaties van gnoes, impala’s en wrattenzwijnen. Voor vogelaars is Madikwe een niet te missen bestemming; de laatste officiële vogellijst toonde trots een ongelooflijk aantal van 340 soorten.

Ook op reis naar Zuid-Afrika?
Wij hebben voor u de beste lodges in dit gebied op een rij gezet. Deze vindt u onderaan deze pagina.

Your travel expert:

Go Africa

Klik om de kaart weer te geven

Video's

Madikwe Game Reserve Walking safari

Aanbevolen accommodatie

Thakadu River Camp

Thakadu River Camp ligt aan de oevers van de rivier de Marico en biedt luxe tentenaccommodatie en een stijlvolle, comfortabele uitvalsbasis om het prachtige uitzicht…

Lees meer

Tuningi Safari Lodge

Tuningi is een 5-sterren  Safari Lodge, gelegen in de vallei, aan de westelijke kant van het malariavrije, Madikwe Game Reserve. Tuningi Safari Lodge combineert de wonderen van…

Lees meer

Jaci’s Tree Lodge

In Jaci’s Tree Lodge worden gasten ondergebracht in op maat gebouwde boomhuizen die hoog boven de grond lijken te zweven. Gasten kunnen genieten van een…

Lees meer