Lapalala Game Reserve

Lapalala Game Reserve is een uniek privé wildreservaat dat op slechts 3,5 uur rijden van Johannesburg ligt. De afmetingen zijn immens, namelijk 48.000 hectare. Hiermee is het, het grootste private game reserve in Zuid-Afrika. Pas enkele jaren geleden werd Lapalala opengesteld voor het publiek.

Deze bijzondere plek zal het hart van elke safariliefhebber sneller doen kloppen. De combinatie van het zeer indrukwekkende landschap van de Waterberg Regio, samen met 60 soorten zoogdieren en 280 vogelsoorten zal u aangenaam verrassen. De twee rivieren die door het gebied stromen, de Palala en Blockland, vormen de levensaders van uitbundige flora en fauna.

Het landschap wordt verder gekenmerkt door 77 kilometer uitgestrekt bushveld, omzoomd door diepe ravijnen. Het is de perfecte locatie gebleken, voor het fokken en beschermen van bedreigde diersoorten. Denk aan de zwarte neushoorn, de roan antilope en het schubdier. Andere bijzondere inwoners zijn de aardwolf en het aardvarken. In Lapalala leven alle dieren van de ‘Big Five’..

Naast safariritten, kunnen gasten deelnemen aan begeleide dag- of nachtwandelingen en educatieve rondleidingen. Lapalala is beroemd om zijn milieuschool, die openstaat voor kinderen en volwassenen en de boodschap verspreidt van het behoud van deze onschatbare natuurlijke rijkdommen. Andere activiteiten zijn zwemmen, vissen en het bezoeken van oude grotschilderingen en archeologische vindplaatsen.

Your travel expert:

Go Africa

Klik om de kaart weer te geven