Klein Karoo

Begrensd door de Swartberg en het Langeberg gebergte in de West-Kaap van Zuid-Afrika, is de lange vallei van de Klein Karoo beroemd om zijn schilderachtige natuurlijke schoonheid en een groot aanbod van bezienswaardigheden. De torenhoge bergen bieden een ontzagwekkende achtergrond aan het gebied, en hun rivieren geven de valleien een weelderig groen dat contrasteert met het omringende halfwoestijnlandschap.

Enkele van de hoogtepunten van de Klein Karoo zijn de ontzagwekkende passen en kloven van de majestueuze Swartberg bergen, de mystieke Cango Grotten en leuke struisvogelboerderijen van Oudtshoorn, en de overvloedige fruitboomgaarden van de Langkloof vallei.

Bezoekers kunnen zich verheugen op het leren over het rijke erfgoed van Zuid-Afrika in de vele historische steden, het zien van dieren zoals vleermuisvos, stokstaartjes en blaffende gekko’s; en genieten van muziek, drama, kunst en uitstekende lokale gerechten op het Klein Karoo National Arts Festival.

Your travel expert:

Go Africa

Klik om de kaart weer te geven

Aanbevolen accommodatie

Rooiberg Lodge

Rooiberg Lodge biedt gasten de mogelijkheid om te relaxen en te genieten van de ongerepte schoonheid van de Kleine Karoo. Deze lodge is gelegen op…

Lees meer

Swartberg Country Manor

Dit aantrekkelijke Country House ligt op boerderij Voorbedacht aan de voet van de Swartberg Mountains met een panoramisch uitzicht op de wereldberoemde Swartbergpas. De oorspronkelijke…

Lees meer