Greater Addo

Addo Elephant National Park is het op 3 na grootste nationale park van Zuid-Afrika en biedt een grote diversiteit aan biosferen, landschappen, flora en fauna. Het park strekt zich uit van de droge Karoo in het noorden bij Darlington Dam, over de ruige Zuurberg Mountains, door het dal van de Sundays River tot aan de zuidkust bij de riviermonding van de Sundays River. Addo beslaat ongeveer 180 000 hectare (444 700 hectare ) en omvat de pinguïnkolonie bij de St. Croix eilanden groep. Het oorspronkelijke deel van het park werd in 1931 verklaard tot nationaal park toen er nog slechts zestien olifanten leefden in dit gebied.
Tegenwoordig is dit park met haar verfijnde ecosysteem de thuishaven van meer dan 600 olifanten, leeuwen, buffels, zwarte neushoorns, gevlekte hyenas, luipaarden en een verscheidenheid aan antilopen,- en zebrasoorten. Karakteristiek voor het park is de vleugelloze mestkever (Dung Beetle) deze wordt vrijwel uitsluitend gevonden in het Addo Elephant National Park.
En dit park is nog maar net begonnen, er zijn plannen om het park uit te breiden naar een 264 000 hectare (652 300 hectare), een mega-park dus. De proclamatie van 120 000 hectare land, zee en eilanden is de volgende stap. Dit kustgebied bevat ’s werelds grootste broedpopulatie van Kaapse Jan van Genten en de op één na grootste broedpopulatie van de bedreigde Afrikaanse pinguïns. Addo Elephant National Park biedt een variëteit aan comfortabele accommodatie van uiterst luxe tot kampeerplek. Activiteiten omvatten begeleide game drives, ruiterpaden, een 4×4 parcours en wandelpaden.

Your travel expert:

Go Africa

Klik om de kaart weer te geven

Aanbevolen accommodatie

River Bend Lodge

River Bend ligt op een privéconcessie van 14.000 hectare midden in het malaria-vrije Addo Elephant National Park. De lodge is niet alleen geliefd bij gezinnen,…

Lees meer

De Old Drift Guest Farm

De B ​​& B-accommodaties van De Old Drift bieden een verscheidenheid aan comfortabele en ruime ingerichte kamers. Al onze kamers zijn smaakvol ingericht met aandacht…

Lees meer