Gondwana Game Reserve

Gondwana Game Reserve ligt aan het begin van de spectaculaire Tuinroute van Zuid-Afrika. Het is het enige natuurreservaat ter wereld, waar de Big Five vrij rond loopt tussen het Fynbos. Naast de Big Five vind je hier ook andere bedreigde diersoorten, zoals de Kaapse bergzebra, de zwarte neushoorn en de zwarte kiekendief. De omgeving wordt gekenmerkt door torenhoge bergen, groene, glooiende heuvels en velden vol felgekleurd fynbos.
Het landschap van Gondwana is wijds en dramatisch. De sfeer doet denken aan hoe de wereld er miljoenen jaren geleden uitzag. En dat is niet zo vreemd, dit stuk van Afrika behoorde vroeger tot een oud supercontinent, dat 200 miljoen jaar geleden ontstond en deel uitmaakte van Pangea. Er zijn volop mogelijkheden voor outdoor avonturen, zoals eersteklas gamedrives en voor de jongsten is er een speciaal Junior Ranger-programma. Het idyllische klimaat – het op één na meest gematigde ter wereld – is nog aantrekkelijker. Het reservaat ligt op 25 minuten rijden van het charmante kustplaatsje Mossel Bay en op slechts vier uur rijden van Kaapstad.

Your travel expert:

Go Africa

Klik om de kaart weer te geven

Aanbevolen tours

Aanbevolen accommodatie

Gondwana Game Reserve

Gondwana Game Reserve biedt de perfecte safari-break voor Kaapstad-bezoekers. Op minder dan een 4 uur rijden via Zuid-Afrika's populaire Garden Route ligt dit prachtige reserve….

Lees meer