Eastern Cape

De provincie Oost-Kaap ligt in het zuidoosten van Zuid Afrika. Met een oppervlakte van bijna 170.000 vierkante kilometer ligt het tussen de West-Kaap en Kwazulu Natal in, langs de kust van de Indische Oceaan. De provincie staat eveneens bekend als de avonturenprovincie en biedt avontuurlijke mogelijkheden het hele jaar door. Het westelijkste stukje van de oost-kaap ( tot aan Port Elizabeth )  vormt voor velen het einde van de beroemde Tuinroute. De rest van de provincie heeft echt nog véél meer te bieden.

Wat de Oost-Kaap provincie zo bijzonder maakt, is de verscheidenheid aan landschappen. Een enorm gevarieerde kustlijn met ongerepte bergen en woeste bossen en graslanden in het achterland.

Naast de meer dan 800 kilometer kustlijn en 3 beschermde maritieme gebieden waar u veel bedreigde diersoorten, insecten en planten kunt zien, zijn er in de wildgebieden de complete Big Five te zien. Het meest bekende Addo Elephant National Park is opgericht in 1931 om de overgebleven olifanten te beschermen, nu leven er meer dan 600 olifanten.

Mooie natuurparken om te bezoeken zijn TsiTsikama National Park met prachtige dichte bossen die bijna over de kust hangen, heuvelachtige gebieden bij  Baviaanskloof en de droge Karoo. De lange uitgestrekte stranden bij surfers paradise Jeffrey´s Bay,  bij Port Alfred vindt u de Sunshine Coast met prachtige stranden. Verder naar het noorden ligt de zogenaamde Wild-Coast, waarbij de naam alles al zegt, een prachtige woeste kust!

De Oost-Kaap kent een lange en heftige geschiedenis. De eerste kolonisten hebben hier menig oorlog met  de Xhosa uitgevochten. De Oost-Kaap is de broedplaats van de Zuid Afrikaanse vrijheidsstrijd. Het is de geboortegrond van Nelson Mandela, zijn geboorteplaats heet Qunu. De Oost-Kaap kent ook een aantal wat grotere plaatsen zoals Port Elizabeth en East-London, beide gelegen aan de kust. Ook Coffee Bay, bekend vanwege de ´Hole in the Wall´ is een bezoekje waard. Graaff-Reinet is een schilderachtig stadje in het binnenland met prachtig gerestaureerde oude gebouwen in Kaap-Hollandse stijl. Ook de plaatsjes Cata, Hogsback, Cradock, Williams Town kunt u bezichtigen.

 

Your travel expert:

Go Africa

Klik om de kaart weer te geven

Aanbevolen accommodatie

Bellevue Forest Reserve

Bellevue Forest Reserve ligt in de Oostkaap provincie, op een steenworp afstand van het Addo Elephant Park en één uur rijden vanaf de luchthaven van…

Lees meer