Babanango Game Reserve

Babanango, gelegen in de provincie KwaZulu-Natal in Zuid-Afrika, is een klein plaatsje dat is vernoemd naar de nabijgelegen beek en berg. Het is in nevelen gehuld en ligt op een heuveltop in het noorden van Zululand. Naar verluidt is dit het hoogst gelegen dorp in de regio.

Babanango Game Reserve is de perfecte stop langs de populair Battlefields Route. Deze route neemt u mee de geschiedenis in ten tijde van de Anglo-Boer en Anglo-Zulu veldslagen. Liefhebbers van geschiedenis kunnen in de omgeving een verzameling Britse forten ontdekken, waaronder Fort Prospect, bij Nkandla en Fort Marshall, gebouwd in 1879, dat slechts 30 kilometer ten westen van Babanango ligt.

Het valt samen met de gewilde Zululand Birding Route, waar meer dan 600 vogelsoorten kunnen worden gespot door vogelliefhebbers. Grijp uw kans om de prachtige Umfolosi Thongaland Trail te bewandelen. Deze wandelroute neemt u mee door betoverende valleien, bezaaid met watervallen en glooiende groene heuvels.

Het Babanango Wildreservaat in Zuid-Afrika huisvest een aantal zeldzame dieren en planten. Om te beginnen twee nationale symbolen van Zuid-Afrika, de protea caffra bloem en de blauwe kraanvogel. Andere zeldzame juweeltjes zijn het aardvarken, de aardwolf, zeldzame vlindersoorten zoals de dark-webbed Ringlet (Physcaeneura panda), Millar’s Haritail (Anthene millari) en Mocker Bronze (Cacyreus virilis).

Your travel expert:

Go Africa

Klik om de kaart weer te geven

Aanbevolen accommodatie

Babanango Valley Lodge

Welkom bij Babanango Valley Lodge, een luxe safari lodge in het hart van Zululand. De lodge kijkt uit over de pittoreske Nsubeni River Valley met…

Lees meer