Usa River

De Usa River ligt op 23 kilometer ten oosten van Arusha en is de hoofdstad van het district Meru in Tanzania. Het ligt tussen de Ngurdoto krater en het nationaal park Arusha. De stad is bezaaid met tal van eco-lodges en andere accommodatiemogelijkheden en vormt een ideale uitvalsbasis voor het verkennen van de prachtige omliggende natuur.

Bezoek de zeven Momella-meren om uitgestrekte delen roze flamingo’s te zien, en kijk uit voor buffels en waterbokken. Het park biedt een scala aan safari tours en de kans om unieke primaten te zien zoals blauwe apen, albino bavianen en colobus apen (dit is de enige plek in Tanzania’s noordelijke safari circuit waar ze te vinden zijn).

De spectaculaire Mount Meru is een fantastische prestatie om te beklimmen en biedt ongeëvenaarde vergezichten op de Kilimanjaro. In het Cultural Arts Centre van Usa komt u van alles te weten over de Tanzaniaanse cultuur, uitgedrukt door middel van muziek en dans. U kunt o.a; deelnemen aan Tanzaniaanse kooklessen, leren drummen of een bezoek brengen aan traditionele Maasai, Arusha en Meru boma’s.

Volg ons