Udzungwa Mountains National Park

Het Nationaal Park Udzungwa Mountains in Tanzania ligt verspreid over de Eastern Arc Mountains. Het landschap omvat zowel tropisch regenwoud, bergbos, miombo-bos, grasland en steppe. De hoogste top ligt op 2579 meter,  een bergoerwoud met meer dan 2500 planten, meer dan 250 soorten vogels, prachtige vlinders en talloze zoogdieren.

Tussen watervallen, rotsen en dicht oerbos leven wel 12 primatensoorten. Men vindt hier groene meerkatten, witkeelmeerkatten en zwartwitte franjeapen, daarnaast ook andere endemische soorten als de sanjemangabey. Pas in 2005 ontdekten onderzoekers een nieuwe primatensoort, de Runwecebus kipunji. Verder vindt u hier olifanten, buffels, bos-en waterbokken, diverse antilopen en luipaarden. Omdat het park geen wegen heeft en alleen te voet bereikbaar is, draait alles om wandelen, trekking en bergbeklimmen.

In het park kunt u prachtige wandelingen maken. De meest gangbare wandeling is de Sanje-watervallenroute die ongeveer vier uur duurt. Bezoekers kunnen hier zwemmen in de verfrissende dompelbaden onderaan deze indrukwekkende waterval van 170 meter. De ongelooflijke diversiteit aan tropische flora en faunasoorten heeft de parkherkenning verdiend als een Ecoregio van Wereldwijd Critical Belang door het Wereld Natuur Fonds, evenals een World Biodiversity Hotspot.

Volg ons