Tanzania Coast

De Tanzaniaanse kust ligt aan de Indische Oceaan en staat bekend om zijn pittoreske kustlijn. Tanzania heeft meer dan 800 km aan kust ten noorden en zuiden van de hoofdstad Dar es Salaam.

Prachtige zandstranden, wuivende palmbomen en een azuurblauwe zee die uitnodigt tot watersporten zoals snorkelen, duiken en diepzeevissen. De kust bij Dar es Salaam biedt ongekende duikmogelijkheden, maar de noordelijke kuststrook van het vasteland biedt veel meer dan alleen strand en koraalriffen.

In het noorden grenst het Saadani National Park aan het strand. Dit is het enige wildpark in Tanzania dat aan de Indische Oceaan ligt. Verder vindt u aan de kust enkele fraaie historische plaatjes, zoals Bagamoyo en Pangine. Deze plaatsen speelden vroeger een belangrijke rol in de slavenhandel die vanuit Zanzibar met het binnenland van Tanzania werd gedreven. De ruïnes van de havensteden Kilwa Kisiwani en Songo Mnara liggen op twee eilanden net buiten de Tanzaniaanse kust en staan op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Verder heeft dit spectaculaire kuststuk een verzameling adembenemend mooie eilanden, waaronder de wereldberoemde Zanzibar-archipel. Deze strekt zich uit van het noordelijk gelegen Pemba eiland tot het zuidelijk gelegen Mafia eiland. Bezoek de zachte witte zandstranden net ten zuiden van Tanga, of het rijke onderwaterleven bij Maziwe Island Maritiem Reservaat.

Volg ons

Uitgelichte accommodatie