Selous Game Reserve

Het Selous Game Reserve is het grootste wildreservaat van Afrika. Het is zelfs één van de grootste natuurparken ter wereld.
Alle grote dieren zijn hier vertegenwoordigt, maar ook het kleinere wild, zoals zebra’s, giraffes en wilde honden komen hier in grote getale voor.

Met een oppervlakte van ongeveer 55.000  vierkante kilometer is het qua grootte te vergelijken met Zwitserland. De beroemde Serengeti past er maar liefst drie keer in. Het Selous Game Reserve beslaat in totaal maar liefst 5 procent van het oppervlak van Tanzania. Het zeer gevarieerde en wildrijke park is vernoemd naar Sir Frederick Selous, een Britse ontdekkingsreiziger, professionele jager en natuurbeschermer.

De Great Rufiji River en zijn zijrivieren zijn de levensader van het reservaat, waardoor een netwerk van wouden en bossen rond de lagunes, zandbanken en meren met hoge palmbomen wordt gecreëerd die bijdragen aan de schilderachtige pracht. Doordat het gebied een wildreservaat is en geen nationaal park, is er meer diversiteit qua activiteiten toegestaan, zoals wandel- en bootsafari’s.

Selous staat sinds 1982 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Ondanks de oppervlakte heeft het gebied beperkte accommodatie mogelijkheden. Slechts een deel van het park is toegankelijk voor safari’s.

Volg ons