Pangani

Slechts weinig reizigers sluiten hun safari avontuur af aan de kust van Tanzania. De meeste kiezen voor het populaire eiland Zanzibar. Voor iedereen die op zoek is naar de charme van het echte Tanzania en de grote toeristenmassa wil vermijden, is Pangani een waar paradijs. Dit kleine dorpje, ongeveer 100 km ten zuiden van Tanga en 170 km ten zuiden van Mombassa, biedt prachtige stranden en fantastische duik, – en snorkelgelegenheden.

Waar vroeger Pangani alleen per 4WD te bereiken was, een lange rit van 6 uur vanaf Arusha, is er tegenwoordig de mogelijkheid van een binnenlandse vlucht.Pangani was ooit één van de belangrijkste Swahili handelsposten aan de kust van Tanzania. Deze nederzetting werd al in de 6e eeuw voor Christus, opgericht. De sfeer is ontspannen, je kunt te voet de historische plekken van het plaatsje ontdekken.

De parelwitte stranden met de blauwe oceaan, roepen om ontdekt te worden. De lokale vissers brengen u naar de mooiste snorkelplekken. Deze Swahili vissers, die zeven dagen per week 12 uur op zee doorbrengen, zijn meer dan bereid om hun diensten aan te bieden.  Hoewel hun ngalawas (houten boten) er eenvoudig uit zien, schieten ze snel over het water.

De koraalriffen liggen niet ver van de kust. Neem de boot naar het kleine eiland Maziwi, tegenwoordig beschermd natuurgebied en geniet van de prachtige koraalriffen rondom. De meeste lodges bieden de volgende activiteiten aan: windsurfen, kajakken en een tocht met een dhow (authentieke zeilboot). Andere leuke excursies zijn, een bezoek aan Zanzibar, een cruise over de Pagani rivier langs de mangroven bomen met vele vogelsoorten, of een rit naar het zuiden naar het beschermde Sadaani Game Reserve.

Vanzelfsprekend wordt er in dit gebied veel vis gegeten. Bent u geen liefhebber van vis, geen nood op verzoek kunt u bij uw lodge gewoon vlees, groente en fruit bestellen.

Volg ons

Uitgelichte reizen

Uitgelichte accommodatie

The Tides Lodge and Villa

The Tides is een familiebedrijf lodge gelegen aan een prachtig strand. Het is uitgeroepen tot „Een van’s werelds beste stranden” door The Sunday Times Travel…

Lees verder