Ndutu

Ndutu ligt in de regio Arusha, in het noordelijke deel van het Ngorongoro Conservation Area in het prachtige Serengeti. De omliggende landschappen zijn bedekt met graslanden die de perfecte habitat bieden voor de trekroute voor honderdduizenden gnoes, antilopen en zebra. Bezoekers kunnen de mooie, bosrijke omgeving  verkennen rondom Lake Ndutu.

Lake Ndutu, in het wereldberoemde Serengeti National Park, is geweldig voor safari’s van december tot maart. De wereldwijd unieke dierentrek van meer dan een miljoen gnoes en zebra’s stopt hier aan het begin van het jaar, het nageslacht wordt geboren – tot 8000 baby’s per dag – en wordt klaargestoomd om vanaf april ver noordwaarts te trekken naar de Masai Mara in buurland Kenia.

Het gebied zit vol met leeuwen, luipaarden, cheeta’s en hyena’s die genieten van het overvloedige voedselaanbod tijdens deze maanden. De ongelooflijke overvloed aan dieren heeft talrijke onderzoekers en wildlife filmmakers geboeid. Enkele van de meest indrukwekkende wildlife documentaires zijn gemaakt rond de zout- en mineraalrijke meren, die ook een favoriete plek zijn voor flamingo’s. Acaciabomen en het typische grassavannelandschap met zijn granieten rotseilanden tonen het Afrika dat elke bezoeker van Tanzania wenst te zien.

In 1973 werd bij het meer een 200.000 tot 400.000 jaar oude schedel ontdekt, die nu te zien is in het Nationaal Museum in Dar es Salaam. Men kan de opgravingssite van Olduvai George bezoeken vanaf Lake Ndutu.

Your travel expert:

Go Africa

Klik om de kaart weer te geven

Aanbevolen accommodatie