Arusha National Park

Het Arusha National Park ligt in het noordoosten van Tanzania en is idyllisch gelegen tegen de spectaculaire achtergrond van de berg Kilimanjaro. Met een oppervlakte van 137 vierkante kilometer is het het kleinste nationaal park van Tanzania, maar dat doet geen afbreuk aan de wildlife ervaring!

Dit uitzonderlijk mooie gebied is verdeeld in drie delen: Mount Meru;  deze vulkaan heeft een hoogte van 4566 en wordt regelmatig beklommen, de Ngurdoto Crater; minder bekend dan haar grote broer, maar qua natuurschoon doet het nauwelijks onder voor de beroemde Ngorongoro Crater. En de kleurrijke Momella Lakes, bestaan uit een zevental meren die een rijk vogelleven herbergen. In sommige seizoenen zijn de  meren gevuld met duizenden flamingo’s, waaronder de Greater flamingo,  die voor een prachtige roze gloed zorgen.

In Arusha National Park vindt u de grootste dichtheid van giraffen ter wereld. De Masai giraf, ook wel de ‘Kilamanjaro giraf’ genoemd, is volgens vele bezoekers de mooiste giraf-soort in Afrika. De Masai giraf is gemakkelijk te herkennen aan hun vlekken, die op bladeren lijken.

Verder staat dit park bekend om de zeldzame zwart-witte Colobus aap. Deze zwart-witte aap is te herkennen aan zijn lange staart en heeft zijn naam te danken aan zijn stompe duim. De naam “Colobus”komt van het Griekse”kolobus”, wat stompje betekent. In Arusha National Park zijn de veel voorkomende dieren te vinden; buffels, olifanten, zebra’s, nijlpaarden, water- en bosbokken,  zwijnen, heel veel vogelsoorten en vier soorten apen (naast de Colobus aap, de Vervet aap, blauwe aap en Bavianen).

Het Arusha National Park leent zich uitstekend voor fascinerende wandelingen onder begeleiding van een gids, game drives en zelfs kanosafari’s. De grootste attracties van het park zijn de spectaculaire landschappen, de rijke flora en fauna. Het park blijft het hele jaar door groen met watervallen, meren, moerassen, waterpoelen, stijle rotsen en niet te vergeten de prachtige uitzichten op Mount Meru en Kilimanjaro!

YouTube video

Volg ons

Uitgelichte reizen