Bugoma Central Forest Reserve

Bugoma Central Forest Reserve is 411 km2 groot en het grootste overgebleven stuk oerbos langs de Albertine Rift Valley. Het is gelegen tussen Murchison Falls nationaal park en het Semliki National Park. Dit natuurreservaat ligt ten zuidwesten van de stad Hoima en ten noordoosten van de stad Kyenjojo. Lake Albert ligt ten westen van dit reservaat.

In het Bugoma Central Forest Reserve vindt men meer dan 38 soorten zoogdieren, meer dan 255 soorten vogels, 289 soorten vlinders, 130 soorten motten en 260 soorten bomen. Hier leven 580 chimpansees, maar ook de grijze wang mangabeys, de zwart-witte colobus apen, de blauwe apen, de roodstaart apen en de vervet apen. Andere zoogdieren die je hier kunt vinden zijn, buffels, bosolifanten, uganda kobs (lokale antilopensoort), gestreepte jakhals en meer.

Het gebied kent een tropisch klimaat met twee regenseizoenen. Eén seizoen van april tot en met mei en één van september tot en met november. De temperatuur schommelt tussen de 16 graden minimum en 29 graden maximum.

Volg ons

Uitgelichte accommodatie