Nkasa Rupara National Park

Hoewel het wild hier niet zo overvloedig is als andere wildparken in Namibië, biedt Nkasa Rupara National Park bezoekers een echte wildernis ervaring. Nog maar weinig reizigers hebben dit ongerepte stukje Namibië  ontdekt.

Dit Nationale Park dat voorheen Mamili heette, ligt tussen de rivieren Kwando en Linyanti, die samen een “V” vormen. In 1990 werd 32’000 hectare gereserveerd voor de bescherming en het behoud van het grootste wetland van Namibië, de Linyanti moerassen. Dit gebied dat in de “pan handle” van Namibië ligt, heeft qua uitstraling veel weg van  de Okavango Delta in Botswana.

Vanuit de hooglanden in Angola, stroomt de rivier Kwando bijna 1000 kilometer in zuidoostelijke richting. Vervolgens maakt de rivier een onverwachte bocht van 90 ° naar het noordoosten en verandert van naam in Linyanti rivier. Verder naar het oosten in Botswana heet dezelfde rivier de Chobe rivier. De jaarlijkse overstromingen van de Kwando en Linyanti zijn in augustus en september.

Nkasa Rupara National Park is de thuisbasis van de grootste concentratie van kuddes buffels in Namibië. Roofdieren die hier voorkomen zijn de leeuw, het luipaard en de gevlekte hyena. In de rivieren leven veel krokodillen en nijlpaarden.  Het aantal wilde dieren dat hier te spotten is, verschilt van seizoen tot seizoen. Over het algemeen is de beste tijd juni-november.

Your travel expert:

Go Africa

Klik om de kaart weer te geven

Video's

Nkasa Rapara National Park

Aanbevolen accommodatie

Serondela Lodge

Serondela Lodge ligt aan de oevers van de Chobe rivier, aan de Namibië zijde. Deze lodge kijkt uit op het wereldberoemde Chobe National Park. Het…

Lees meer