Port Louis

Port Louis is de hoofdstad van Mauritius. Het ligt ingeklemd tussen de azuurblauwe Indische Oceaan en het natuurlijk amfitheater van de zo bijzonder gevormde bergen van het eiland. Port Louis is de belangrijkste haven van de prachtige eilandnatie Mauritius. Deze bruisende, karaktervolle stad staat bekend om zijn aantrekkelijke Franse koloniale architectuur, die dateert uit de 18e eeuw.

Enkele hoogtepunten van deze hoofdstad van Mauritius op een rijtje. In het  Blue Penny Museum zijn twee van ’s werelds zeldzaamste en waardevolste postzegels te bewonderen. Slenter over de meest sfeervolle markt van Mauritius: Central Market met levensmiddelen en prachtige kleding. Mauritius heeft zich ontwikkeld tot een belangrijke exporteur van textiel en confectiekleding.  In de ICAIO Gallery is Afrikaanse kunst van wereldklasse te bewonderen. Bezoek het Aapravasi Ghat museum en ga terug in de tijd van immigranten die aankwamen op het eiland vanuit het Verre Oosten.
Strijk neer in het chique café L’Atelier voor een hapje of een drankje, snuffel tussen de boeken of check je berichten via de gratis Wifi.  In het Le Caudan Waterfront complex vind je winkels, bars, restaurants en een speeltuin voor de kinderen. Verder bezit de stad twee kathedralen, een moskee, een Chinees casino, enkele 18e-eeuwse kazernes en een interessant natuurhistorisch museum.

Your travel expert:

Go Africa

Klik om de kaart weer te geven