Sahambavy

Het rustige dorpje Sahambavy ligt in het zuidoostelijke binnenland van Madagaskar en staat bekend om zijn prachtige landschap, pittoreske boerderijen en als een handige uitvalsbasis om de stad Fianaratsoa te verkennen. Omgeven door imposante bergtoppen, omringd door groene theeplantages, is de idyllische charme van de stad onmiskenbaar.

Hoewel bekend om zijn theeplantage (de enige op het eiland), produceert het dorp ook rijst, cassave en aardappelen, waardoor uitgestrekte heuvelachtige landschappen van groene gewassen ontstaan. De beroemde antieke Fianaratsoa-Cote Est Railway maakt een van de laatste haltes hier, die door Sahambavy loopt van het centrum van Fianarantsoa naar de prachtige kustplaats Manakara aan de Indische Oceaan kust.
Mis de kans niet om een bezoek te brengen aan de historische Bovenstad van Fianarantsoa, met boeiende kerken en een adembenemend uitzicht.

Your travel expert:

Go Africa

Klik om de kaart weer te geven

Aanbevolen accommodatie

Lac Hotel

Lac Hotel ligt op 30 minuten rijden van het centrum van Fianarantsoa en biedt een adembenemend panoramisch uitzicht op de unieke theeplantage van het eiland….

Lees meer