Anakao

Het levendige vissersdorp Anakao, ligt aan de prachtige zuidwest kust van het eiland Madagaskar.
Al tijdens de koloniale tijd was Anakao een drukke vissershaven. Ook vandaag de dag is de visvangst, de belangrijkste bezigheid van de inwoners van Anakoa. Wie de vissers wil zien uitvaren, moet vroeg uit de veren. Ze verlaten de haven kort na zonsopgang, met hun houten boten met fel gekleurde zeilen.  

Rondom Anakao bevinden zich een aantal mooie, tropische stranden en op korte afstand ook het eiland Nosy Ve. Dit kleine eiland wordt omringd door parelwitte stranden. Het eiland is het leefgebied van honderden tropische vogels. De koraalriffen bij  Anakao bieden goede duik- en surfmogelijkheden. Tijdens het snorkelen zult u een groot aantal prachtige, tropische vissen zien, zoals doktersvissen, maanvissen en keizervissen, maar ook roggen komen voor in de blauwe oceaan bij Anakoa.
Niet ver van Anakao ligt het Tsimanampetsotsa National Park, het leefgebied van de ringstaartmaki’s, kameleons, schildpadden en flamingo’s.

Your travel expert:

Go Africa

Klik om de kaart weer te geven

Aanbevolen tours

Aanbevolen accommodatie

Longo Vezo

Longo Vezo ligt te midden van 6 hectare aan tuinen met endemische flora, langs een wit zandstrand aan de zuidwestkust van Madagaskar. De accommodatie in…

Lees meer