Ol Pejeta Conservancy

Het Ol Pejeta reservaat ligt aan de voet van Mount Kenya en de Aberdare bergketen, in Laikipia County, centraal Kenia. Ol Pejeta is het grootste reservaat voor zwarte neushoorns in Oost-Afrika. Het is ook het thuis van enkele van de laatst overgebleven noordelijke witte neushoorns in de wereld.

Ol Pejeta was oorspronkelijk een veefokkerij in het koloniale Kenia en is nu een baanbrekend wildreservaat. Het beschermt de wilde dieren en biedt onder andere een toevluchtsoord voor geredde chimpansees bij het Sweetwaters Chimpanzee Sanctuary een initiatief van de Jane Goodall Foundation. Het reservaat is een populaire safaribestemming en is de thuishaven van de beroemde ‘Big Five’, evenals een brede selectie van andere Afrikaanse dieren, waaronder zebra’s, giraffen, nijlpaarden, jachtluipaarden, jakhalzen, servals, hyena’s, meerkatten en nog veel meer. Bezoekers kunnen genieten van een reeks aan activiteiten zoals paardrijden, game walks en nachtelijke game drives.

Het opsporen van wilde dieren in Ol Pejeta is niet moeilijk in de drogere maanden (juni tot september, en december tot februari). Ook de wegen zijn dan goed begaanbaar en het struikgewas voor doorzichtiger dan in de regenachtige maanden. Het enige nadeel is dat het reservaat dan overstroomd kan worden door bezoekers. Bovendien mist het droge landschap tot september de indrukwekkende groene deken aan begroeiing. Dit is dan weer een plus als je in het natte seizoen (oktober tot mei) dit reservaat bezoekt.

Your travel expert:

Go Africa

Klik om de kaart weer te geven