Mombasa

Mombasa is een smeltkroes van talen en culturen van alle kanten van de Indische Oceaan. Mombasa heeft meer gemeen met Dakar of Dar es Salaam dan met Nairobi. De mix van India, Arabië en Afrika is uniek en betoverend en veel bezoekers vallen voor deze grootste en meest kosmopolitische havenstad van Oost-Afrika.

De belangrijkste bezienswaardigheden van deze stad zijn:
Fort Jesus, dit 16e-eeuwse fort staat op Unesco Werelderfgoedlijst. Het is de meest bezochte plek van Mombasa. De metersdikke muren met fresco’s versierde interieurs tonen de sporen van Europese graffiti, Arabische inscripties en Swahili-versieringen. Ze vormen de geschiedenis van Mombasa geschreven in steen. U kunt op de kantelen klimmen en het schaduwrijke terrein verkennen.

Spice Market strekt zich uit langs Nehru en Langoni Rds ten westen van de oude stad. Verwacht een enorme drukte en geschreeuw en natuurlijk de exotische geuren van het vele straatvoedsel in de kraampjes. Het ruikt er naar kardemom, peper, kurkuma en currypoeders. De kraampjes langs Langoni Rd zijn het meest populair voor het kopen van street food.

De Mandhry Moskee werd in 1570 gesticht en ligt in het oudste deel van de stad. Dit deel staat bekend om de interessante Swahili architectuur welke wordt gecombineerd met de elegante bloemmotieven van de Arabische afkomst.

De oude gerechtsgebouwen aan de Nkrumah Rd, dateren uit 1902. Ze zijn omgebouwd tot een informele galerie, met regelmatig wisselende tentoonstellingen van plaatselijke kunst, Keniaanse kunstnijverheid en voorwerpen van verschillende Afrikaanse stammen.

De Tusks, twee reusachtige replica’s van olifantenslagtanden boven Moi Ave, verwelkomen de bezoekers in de stad. Daarnaast liggen de Uhuru Gardens, een rustige, groene ruimte met fonteinen en reusachtige bomen vol fruitvleermuizen.

De Jain Tempel is bedoeld voor gelovigen van Gujarati afkomst en is zeker een kijkje waard. Het heeft een sierlijke interieur, met nissen gevuld met fel beschilderde beeldjes van verschillende godheden. Lord Shiva Tempel is gebouwd voor de grote Hindoe bevolking. De enorme Lord Shiva Tempel is open en wordt omringd door een interessante beeldentuin. Een andere tempel is de Swaminarayan Tempel die is volgehangen met heldere muurschilderingen. Last but not least is er de Christian Holy Ghost Cathedral een zeer Europees uitziend brok neogotische architectuur met vele steunberen en enorme waaiers in de muren.

Your travel expert:

Go Africa

Klik om de kaart weer te geven

Aanbevolen tours

Aanbevolen accommodatie

Severin Sea Lodge

Immerse into our oasis amidst a tropical paradise!

The Severin Sea Lodge is located at Bamburi Beach directly at the Indian Ocean and…

Lees meer