Mara North Conservancy

Mara North Conservancy grenst aan Masai Mara National Park. Dit prachtige, privé wildreservaat van meer dan 30 000 hectare groot, ligt ten noordoosten van Masai Mara National Park. De beroemde Mara River loopt langs de noordkant van dit reservaat aan de overkant van de Mara rivier ligt een andere privé concessie, Trans Mara Conservancy Area. 

Mara North Conservancy is zeer geliefd bij de doorgewinterde safari-liefhebber. De lodges in dit gebied, vaak direct gelegen aan de steile hellingen van de Mara River, hebben een eersterangs positie tijdens de migratie en de oversteek van de Mara River. Mara North Conservancy is de thuisbasis van een spectaculaire reeks aan planten, reptielen, vogels en natuurlijk zoogdieren. Denk aan olifanten, neushoorns, buffels, leeuwen, luipaarden, cheeta’s en natuurlijk hele grote kuddes gnoes, zebra’s, gazellen en andere migrerende wilde dieren.

Leopard Gorge, in het hart van de conservancy, is de beroemde plek waar veel natuurfilms van de BBC en National Geographic, zijn opgenomen. Dit prachtige natuurgebied, dat in privé bezit is van de Masai krijgers, net als vele andere conservancies, is van vitaal belang voor het behoud van de The Great Mirgration die van de wereldberoemde Serengeti naar Kenia loopt. Deze route wordt ook veel gebruikt door de bedreigde Afrikaanse wilde hond en zwarte neushoorn.

Your travel expert:

Go Africa

Klik om de kaart weer te geven