Lamu Island

Lamu Island maakt deel uit van de Lamu-archipel langs de spectaculaire kustlijn van Kenia en is een vredig tropisch eiland, waar het tempo van het leven langzaam is, “pole pole” . Dit charmante eiland is voornamelijk bedekt met zandduinen, mangobomen en palmbomen.
Lamu stad is één van de oudste nederzettingen van Kenia en is gesticht door het Swahilivolk. De stad heeft vanaf begin 16e eeuw veel invloed ondervonden van de Portugezen en Omani’s. Deze invloeden hebben ertoe geleid dat de stad in 2001 door de UNESCO op de Werelderfgoedlijst is geplaatst.

De haven van Lamu is lang gebruikt als doorvoerhaven van slaven en dierlijke producten. Aan de slavenhandel kwam in 1907 een eind, toen het verboden werd. Lamu Old Town is een van de best bewaarde en oudste Swahili nederzettingen in Oost-Afrika met veel invloeden van Arabieren uit Oman, Turkse en Portugese handelaren, die allemaal hun sporen hebben nagelaten. Tot op de dag van vandaag zijn er slechts een paar voertuigen op het eiland en in veel opzichten zijn de smalle straatjes, wandelpaden en steegjes en markten nauwelijks veranderd in honderden jaren.

Dit alles voegt een niveau van oude mystiek toe aan uw tropische eilandvakantie.Lamu is vredig, tropisch, quasi-bohemien en vrijwel nog onaangetast door het massatoerisme. Dé plek voor strandwandelingen, een tocht met een authentieke Dhow (zeilboot) en cultuur snuiven tussen de fotogenieke oude Swahili-nederzettingen, met herenhuizen gemaakt van koraalstenen.

Your travel expert:

Go Africa

Klik om de kaart weer te geven

Video's

Lamu tour by a local girl

Lamu holiday

Aanbevolen accommodatie

Jua House

Jua House is een Bed & Breakfast gelegen in het midden van het traditionele Swahili dorp Shela op het eiland Lamu. Jua House telt maar liefst…

Lees meer

Banana House B&B

BANANA HOUSE & Wellness Centre op het eiland Lamu heet u van harte welkom en nodigt u uit voor een bezoek,  een onvergetelijke vakantie ervaring!…

Lees meer