Xhumaga

Het plaatsje Xhumaga ligt in het noordoosten van Botswana aan de westelijke oever van de Boteti rivier, naast het Makgadikgadi National Park. De Bobeti rivier ontspringt in Maun, het is een uitloper van de Thamalakane rivier die zich ontwikkelt uit de uitstroom van de Okavango Delta. De Boteti rivier vormt het westelijke deel van het Makgadikgadi Pan National Park. Gnoes en zebra’s banen zich een weg naar de Boteti rivier tijdens hun migratieperiode tussen juni en oktober, een fantastische bezienswaardigheid. Je moet de veerboot gebruiken om de Boteti rivier over te steken als deze stroomt. Als de rivier is opgedroogd, kun je over de rivierbedding rijden.

Dit wonderland voor fotografen biedt bezoekers opvallende taferelen van uitgestrekte open vlaktes, dramatische silhouetten van acaciabomen en rondtrekkende kuddes wilde dieren.

In het Makgadikgadi National Park, dat de grootste zoutpan ter wereld omvat, leven antilopen, zebra’s en gnoes en het landschap is bezaaid met stenen werktuigen en artefacten. Bij de Nxai Pan kunnen natuurliefhebbers bijzondere diersoorten spotten, zoals het hartebeest, de vleermuisoorvos, de bruine hyena en het jachtluipaard.

Er bloeit hier een rijke cultuur en de stad verwelkomt bezoekers graag in hun manier van leven. Probeer zeker enkele van de traditionele gerechten uit de regio, zoals mopane wormen, lamsvlees, vleesstoofpot (seswaa) en maïspap (pap), evenals de zoete, smakelijke watermeloen (lerotse) die hier wordt verbouwd.

Your travel expert:

Go Africa

Klik om de kaart weer te geven

Aanbevolen tours