Tsodilo Hills

De Tsodilo Hills vormen een heilige, mystieke plek waar de voorouderlijke geesten van de San en de Hambukushu verblijven. Beide volken vormen de oorspronkelijke bewoners van dit gebied. Ze bewonen deze heuvels al meer dan 200 jaar. Hun voorouders voerden hier rituelen uit om hulp en regen te vragen. Ze maakten ook schilderingen op de rotswand, waarvan de betekenis en symboliek nog steeds een mysterie is.

De Tsodilo Hills ligt in het noordwesten van Botswana. Het vorm het hoogste punt van het land. Deze heuvels rijzen abrupt 400 meter op uit de uitgestrekte westelijke Kalahari en bestaan uit vier verschillende heuvels: de vrouwelijke, de mannelijke, de kinderlijke en een nog kleinere ‘kopje’.

Het verkennen van de drie centrale heuvels – Mannelijk, Vrouwelijk en Kind – is een reis naar de oudheid. Archeologisch onderzoek van de afgelopen 30 jaar schat dat Tsodilo al 100.000 jaar bewoond is, waardoor het een van de oudste historische locaties ter wereld is. Aardewerk, ijzer, glazen kralen, schelpen, bewerkte botten en stenen werktuigen dateren van meer dan 90.000 jaar geleden.

De Tsodilo Hills, die door de UNESCO tot werelderfgoed zijn verklaard, herbergen meer dan 4000 opmerkelijke rotstekeningen en worden beschouwd als een heilige plaats voor het San-volk. Er wordt gezegd dat de Tsodilo Hills één van de oudste historische plaatsen ter wereld zijn, die de afgelopen 60.000 jaar doorlopend bewoond zijn geweest. Bezoekers kunnen genieten van rondleidingen in dit oude spirituele mekka.

Your travel expert:

Go Africa

Klik om de kaart weer te geven

Aanbevolen accommodatie