Unguja Lodge

Unguja Lodge ligt op het zuidelijke puntje van Zanzibar, bij Kizimkazi Mkunguni. Het is een rustig deel van het eiland met ongerepte stranden en een weelderige, groene omgeving.  Wat de omgeving zo bijzonder maakt is dat het oorspronkelijke bos nog in tact. Het terrein rondom de lodge is dan ook een paradijs voor twee apensoorten, enkele andere zoogdieren, vogels en vlinders. Helaas zijn de meeste inheemse bossen op Zanzibar gekapt.

De accommodatie bestaat uit tien privé villa’s en twee familiehuizen. De villa’s en de familiehuizen hebben een direct uitzicht over de turquoise oceaan. Om precies te zijn kijkt het terras van de villa uit op de Menai Bay. Hier bevindt zich het beschermde Menai Bay Conservation Area (MBCA) Marine Park. Dit gebied beslaat  470km2. Het is het grootste beschermde zeegebied van Zanzibar. Al sinds 1997 worden de prachtige en uitgestrekte koraalriffen, tropische vissen, zeegrassen en mangrovebossen, beschermd.

Unguja heeft ook twee baobabvilla’s, ze zijn een paar meter verder van de kust gebouwd onder een enorme baobabboom. Ze kijken uit op de groene tuin met unieke planten en kleurrijke, dartelende vlinders. De baobabvilla’s zijn ideaal voor gasten die meer afzondering en privacy wensen.

De lodge heeft een eigen restaurant waar chef-kok Elizabeth en haar team eenvoudige, verse gerechten met voornamelijk lokale ingrediënten bereiden.

Het ruime zwembad in de vorm van een lagune biedt verkoeling tijdens de hitte midden op de dag. Unguja Lodge heeft ook een eigen PADI duikcentrum, waar gasten zowel hun “Open Water” als hun “Advanced” Padi brevet kunnen halen.

Vanuit de lodge worden snorkeltrips georganiseerd met een lunch op één van de zandbanken.  Breng de dag door met het verkennen van de rotspoelen, zonnebaden op het strand, of een bezoek aan Kizimkazi, het naburige vissersdorpje met de oudste moskee (1107 AC) van het het Zuidelijk Halfrond.

voorjaar 2023 enige tijd gesloten voor renovatie

Your travel expert:

Go Africa

Klik om de kaart weer te geven

Kamers

Baobab Villa

Ruime slaapkamer met tweepersoonsbed (185×215 cm), klamboes boven het bed, kluis, woongedeelte in Baraza stijl, onafgesloten douche ruimte, apart toilet, loft met twee slaapplaatsen voorzien van klamboes. Dompelbad, AC en plafondventilator in de slaapkamer. Omringd door weelderige tuin.

Sea View Villa

Ruime slaapkamer met tweepersoonsbed (185×215 cm) met klamboe, plafondventilator, kluisje, open zitkamer (baraza-stijl), ruime open doucheruimte, afgesloten toilet, loft met extra DBL bed, privé terras met zeezicht.

Family House

Begane grond: slaapkamer tweepersoonsbed (185×215 cm), klamboe, plafondventilator (huis 11 heeft airco), badkamer met douche en toilet binnen én buiten, zitkamer (geen muren), terras zeezicht. 
Eerste verdieping: 2 compacte slaapkamers, elk met 2 losse bedden, klamboes, plafond ventilator (arico alleen in nr 11) badkamer met douche en toilet en gedeeld balkon.

Faciliteiten