Basecamp Masai Mara

Basecamp Masai Mara is een kleinschalig safari kamp, aan de Talek River in Masai Mara Reserve zelf. De zusterkampen van dezelfde eigenaar Basecamp Explorer, liggen in de aangrenzende privé concessies van Greater Masai Mara. Het is een kamp zonder franje, het ligt op één van de beste plekken van het reservaat.

De gasten van dit kamp realiseren zich aan het einde van hun verblijf, dat zij geen bezoeker waren, maar echt onderdeel uitmaakten van de interessante Masai gemeenschap. Luister bij het open vuur naar de verhalen van de Masai krijgers, ondertussen genietend van een prachtige, heldere sterrenhemel. Voor de Masai is deze plek de bakermat van hun cultuur, lang geleden is het hier allemaal begonnen.

Basecamp Masai Mara biedt 15 ruime en luxe safari tenten aan de oever van de Talek rivier, een vertakking van de Mara rivier.  Naast deze tenten zijn er ook twee familietenten, perfect voor gezinnen die reizen met kinderen. De tenten zijn gebouwd langs de oevers van de Talek rivier, de natuurlijke grens van het Masai Mara National Reserve. De dichte begroeiing van de rivierbedding zorgt voor maximale privacy en comfort, zonder afbreuk te doen aan het uitzicht op het Masai Mara National Reserve op slechts een steenworp afstand.

Met meer dan 300 geïdentificeerde vogelsoorten, zult u zeker wakker worden met een symfonie van vogelgezang tijdens uw verblijf in Basecamp Masai Mara. Naast de vogels en apen in de bomen, zult u hier heel veel wilde dieren tegen komen, waaronder alle leden van de Big Five. Bovendien zit u er eersterangs als u het Zevende Wereldwonder,  The Wildebeest Migration, met eigen ogen wil aanschouwen. De miljoenen gnoes trekken in de maanden augustus, september en oktober, door dit gebied. 

Naast Basecamp Masai Mara ligt het Enjoolata Awareness Center waar u wordt uitgenodigd voor tentoonstellingen, films, fotobewerking en persoonlijke ontmoetingen met de Masai bevolking. Een onvergetelijke ervaring voor iedereen die op zoek is naar kennis over deze fascinerende cultuur en plek.

Kamers

Standard Tent

Wij bieden 17 en-suite tenten met spoeltoiletten en opties van tweelingen, tweepersoons of driepersoons.