Tuinroute via Karoo naar Wild Coast retour over Route 62

Rondreis met als hoogtepunten: Kaapstad, Karoo, tuinroute en route 62.  Tijdens deze prachtige rondreis wordt u getrakteerd op een mooie route door de Kaap provincie.
Voor liefhebbers van het goede leven en schitterende natuur. Breng een bezoek aan Robbeneiland, De Tafelberg en Kaap de Goede Hoop bij Kaapstad. Rij op een Struisvogel in Oudtshoorn en verwonder je over de Cango Caves. Wijn- en kaasboerderijen, uitgestrekte wijnranken en enorme bergen bevinden zich langs Route 62. De lekkerste autoroute van Zuid-Afrika. En de langste wijnroute ter wereld! Route 62 mag je niet missen tijdens je rondreis door Zuid-Afrika.

prijsindicatie:
06/01/2020 – 30/04/2020 € 1565,-
01/05/2020 – 31/08/2020 € 1370,-
01/09/2020 – 30/09/2020 € 1445,-
01/10/2020 – 31/10/2020 € 1555,-
genoemde prijs is per persoon op basis van 2 personen
i.g.v. overlappende seizoenen is de prijs op aanvraag

thumbnail

Dag 1

Vlucht naar Kaapstad. Bij aankomst staat uw transfer klaar, deze brengt u in 30 minuten naar uw eerste accommodatie. Uw huurauto wordt de volgende ochtend bij uw accommodatie afgeleverd.

Kaapstad, ook wel Moederstad genoemd, bruist van energie en er is veel te doen. Zo kun je natuurlijk met de ronddraaiende kabelbaan de Tafelberg op, een bezoek brengen aan Robben eiland eiland, een dag naar Kaap de Goede Hoop met een stop bij een struisvogel farm en de pinguïns bij Boulder Beach. In de beroemde Victoria & Alfred Waterfront, met haar vele winkels, boetieks, restaurants en live optredens is altijd wat te beleven. Hier vindt u ook één van de mooiste aquaria van de wereld, het Two Oceans Aquarium. Genieten van een wijntje of een heerlijk diner, kunt u bijvoorbeeld in het geheel vernieuwde Cape Quarters of het gezellige Heritage Square.

 

thumbnail

Dag 2

thumbnail

Dag 3

Kaapstad ligt op een spectaculair bergachtig schiereiland dat uitsteekt in de zuidelijke oceanen . Deze hele dag tour is een ideale manier om de hoogtepunten te zien en van het natuurschoon van de Cape Peninsula te genieten. U rijdt langs de Atlantische kust met zijn prachtige witte stranden en ruige bergen naar Hout Bay .

Als de tijd het toelaat , heeft u de mogelijkheid om een boottocht van een half uur te nemen naar Duiker Island een Cape Fur Seal kolonie zien ( voor eigen rekening ) . U rijdt verder over de beroemde Chapman’s Peak Drive, een weg uitgehouwen uit de rotsen waar menige autoreclame is opgenomen. U bezoekt het Cape Point Nature Reserve , de plek op het uiterste puntje van het Kaapse Schiereiland dat reizigers al eeuwen in ban heeft gehad met zijn dramatische landschappen en fascinerende geschiedenis .

De terugreis naar Kaapstad gaat langs de kust van False Bay, hier heeft u de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan de kolonie van de zeldzame Afrikaanse pinguïns op Boulders Beach ( voor eigen rekening ) . U reist verder door langs de haven van Simon ’s Town , Fish Hoek , Kalk Bay en Muizenberg .

U kunt de dag afsluiten met een bezoek aan de wereldberoemde Kirstenbosch Botanical Gardens voordat u terugkeert naar uw accommodatie.

thumbnail

Dag 4

thumbnail

Dag 5

Het is tijd voor een ontmoeting met de grootste zeezoogdieren ter wereld, de walvis. In het toeristische plaatsje Hermanus, vind je de “Best Landbased Whale Watching of the World”. Hermanus dankt zijn naam aan de Nederlandse predikant Hermanus Pietersz die hier destijds een buitenverblijf stichtte voor zijn gezin tijdens de zomer. Elk jaar bezoeken honderden walvissen de stille wateren van Walker Bay om te kalveren en te paren. Vanaf het land is dit waanzinnige schouwspel te volgen. Je kunt natuurlijk ook een plek op één van de boten reserveren zodat je nog dichter bij de walvissen kunt komen.

 

thumbnail

Dag 6

In de ochtend kunt u een optionele tour maken Southern Right Charters.
Voor iedereen die denkt dat Hermanus alleen leuk is als de walvissen er zijn, hebben we tips! Wijnproeven in de Hemel en Aarde Vallei, het microklimaat achter de duinen, is een groot succes voor veel wijnhuizen. Eén van de beste plekken voor een “Wine Pairing” (drinken en eten) is wijnfarm Creation (reserveren!). La Vierge wine estate heeft uitstekende wijnen, het grote overhangende terras, biedt onbelemmerd uitzicht over de Hemel en Aarde Vallei. In het hoogseizoen is er op zondag “live” muziek. Sumaridge wine estate ligt nog enkele kilometers verder, de prachtige tuin en uitzicht over de dam, zijn de onvergetelijke ingrediënten voor een goede wijntasting! Voor sportievelingen huren we een “fatbike” , gids Dave neemt je mee door de duinen en over de verlaten stranden. Adrenaline junks, laten zich in een kooi zakken bij Gansbaai om oog in oog te staan met de witte haaien. In het achterland liggen de mooie golfbanen van Arabella Golf Club.

thumbnail

Dag 7

Vandaag rijdt u naar het plaatsje Mosselbaai, het begin van de Tuinroute.
De ontdekkingsreiziger Bartholomeus Diaz ging in 1488 aan land in Mossel Bay en liet een brief achter in een boom.
In het museum vindt u een replica van het schip, ook de boom waar de brief werd achtergelaten bestaat nog.
Het is goed mogelijk dat u vanaf uw balkon in de verte de walvissen kunt zien.

thumbnail

Dag 8

Vandaag rijdt u over de N2 langs de kust en passeert de leuke plaatsje Knysna en Wilderness, uw eindbestemming Plettenberg Bay/Storms River. De ideale uitvalsbasis voor het bezoeken van activiteiten in de omgeving.

 

thumbnail

Dag 9

Vandaag kunt u de omgeving verkennen, zoals Knysna en prachtige lagune, of een bezoek brengen aan de grootste volière van Afrika bij Birds of Eden. Houdt u van primaten dan mag Monkeyland niet ontbreken op uw lijstje, een prachtig park, vergeet een wandeling over de hangbrug niet.

thumbnail

Dag 10

Het is de hoogste tijd voor de wilde dieren van Afrika, u rijdt vandaag naar het Addo Elephant National Park.
Toen in 1931 dit park werd gesticht, waren er nog slechts 14 olifanten over. Vandaag de dag zijn er 600(!) olifanten in het Addo Elephant Park. Naast een grote groep van deze gigantische zoogdieren, leven er o.a. ook 48 zwarte neushoorns, deze zijn zeldzaam en worden met uitsterven bedreigd.
U kunt met uw eigen auto het park verkennen, of (optioneel) een game drive van San parks zelf boeken (vanaf€ 30,- p.p.)

thumbnail

Dag 11

thumbnail

Dag 12

thumbnail

Dag 13

thumbnail

Dag 14

U verlaat de kust met haar groene vegetatie en rijdt het binnenland in naar de droge Karoo.
Uitgestrekte vlaktes met hier en daar een windmolen kenmerken het terrein.
Stop voor de heerlijkste wild pasteitjes bij Nananga Farm Stall, deze bevindt zich op de kruizing van de N10, N2 en de R72.
U vervolgt uw weg en maakt een stop bij Mountain Zebra National Park.

thumbnail

Dag 15

Verken het plaatsje Graaff Reinet.
Graaff-Reinet ligt in het hart van de afgelegen en mysterieuze Grote Karoo en wordt ook wel Het Juweel van de Karoo genoemd. Graaff Reinet wordt omringd door het glooiende landschap en de 120 meterhoge kliffen van het Camdeboo National Park. Dit is een prachtige plek om te ontsnappen aan de haast van het moderne leven en te genieten van de stilte en de heldere sterrenhemel van de Karoo. Graaff-Reinet is de op 4 na oudste magistrale nederzetting van Zuid-Afrika. De taaie Voortrekkers stichtten deze stad in 1786 na hun vertrek uit de Kaap. Het historische en pittoreske stadje midden in de leegte van de Grote Karoo, heeft maar liefst 220 gebouwen die behoren tot beschermd erfgoed. Veelal huizen met Kaaps Hollandse of Victoriaanse gevels. Bezoek het Old Library Museum en zie de fossielen welke in dit gebied zijn gevonden. Andere interessant gebouwen zijn Reinet House, Old Residency Museum, Urquhart House en het Military Museum. Bewonder de architectuur van de Groot Kerk (de NHK), het Drostdy Hotel en stretch’s Court. Het knusse Graaff Reinet heeft door de jaren heen zijn authentieke karakter weten te behouden, zo groeit de druivenrank, geplant door Charles Murray in 1870, nog steeds bij het Reinet House!

Een “must-do” is een bezoek aan de Vallei der Eenzaamheid. De mooiste tijd hiervoor is aan het einde van de dag, als de schaduw van de bergen over het plaatsje Graaff Reinet terecht en de zon mooie kleuren achterlaat op de unieke rotsformaties.

thumbnail

Dag 16

Struisvogel-,biefstuk, veren en eieren, de prachtige druipsteen grotten van Cango Caves en de spectaculaire Swartberg Pass, maken van Oudtshoorn een geliefde stop in de Karoo.

TIP: Iets heel anders is het Meerkat (stokstaartje) Project. Devey Glinister, ook wel de Meerkat Man genoemd, onderzoekt het gedrag van de stokstaartjes. Hij neemt je mee op een tour (weersafhankelijk kosten: € 40) en laat je kennis maken met deze, eigenlijk hele schuchtere, dieren.

 

thumbnail

Dag 17

Bij droog weer kunt u met een gewone personenauto de spectaculaire route over de Swartberg Pass rijden.
U zult genieten van de prachtige uitzichten over het droge landschap van de Karoo.
Het pittoreske plaatsje Prince Albert is een bezoek waard.
Op de terugweg kunt u via Meiringspoort rijden, aan het einde van de middag komt u weer aan bij uw hotel.

thumbnail

Dag 18

U vervolgt uw reis over de Route 62, tussen de bergen door  en over passen heen bereikt u het plaatsje Montagu.
Hier heeft de tijd even stil gestaan.
Oude Kaaps Hollandse huizen en veel old timers sieren het straatbeeld.

thumbnail

Dag 19

thumbnail

Dag 20

Vandaag is het uw laatste dag in het prachtige Zuid-Afrika.
U heeft nog de hele dag de tijd om van het prachtige land te genieten.
Via de Cogmans Kloof rijdt u terug naar Kaapstad.

Uw huurauto levert u in voor vertrek op de luchthaven van Kaapstad.

Goede reis!

thumbnail

Dag 21

Inclusief

• transfer naar uw eerste hotel
• 20 overnachtingen volgens schema, 20 x ontbijt, 3x diner
• 21 dagen autohuur Europcar group C handgeschakeld Toyota Corolla (of gelijkwaardig)
• supercoververzekeringen, volledig afgekocht eigen risico, cross border kosten Swaziland
• Berluda Farm tour van 2 uur langs werkende struisvogelboerderijen met gids
• Berluda stokstaartjes tour van 1,5 uur in auto
• Luxe reismap, bestemmingsinformatie, wegenatlas en tips (Engels)
• VIP card voor kortingen bij restaurants, excursies, winkels en wijnproeverijen
• reis App voor op uw smartphone of iPad
• Bijdrage aan Green Seat Programma
• Boekingskosten
• dossierkosten GGTO (Garantiefonds) en Calamiteitenfonds
• 24/7 bereikbaarheid van ons agentschap in Zuid-Afrika

Exclusief

• retourticket van Amsterdam naar Kaapstad**
• GPS systeem, wij raden maps.me aan (gratis)
• maaltijden welke niet zijn genoemd.
• Conservation Fees voor South African National Parks
• drankjes, tips en andere persoonlijke uitgaven
• reis,- annuleringsverzekering (verplicht!), kunnen wij voor u afsluiten bij Europeesche
** vraag naar de mogelijkheden wij hebben speciale afspraken met KL/AF/LH/BA/TK