Ontdek Oeganda en Tanzania

Deze avontuurlijke reis begint in Oeganda, de “Parel van Afrika” en sluit af met safari in de Ngorongo Krater, een gebied met meer dan 30.000 wilde dieren in Tanzania.

Hoogtepunten zijn:

•Chimpansee expeditie in Kibale Forest National Park

•Berg Gorilla expeditie in Bwindi Impenetrable Forest National Park

•Game drive in Queen Elizabeth & Boottocht in Lake Mburo National Park

•Serengeti National Park & Ngorongoro krater

U reist in kleine groepen en overnacht in goed verzorgde middenklasse accommodatie. (Budget en luxe klasse op aanvraag).

In Oeganda ben u in goede handen bij onze lokale tour operator en het vervoer is per mini van. Van Entebbe vliegt u met een binnenlandse vlucht naar Arusha (inclusief), de luchthaven van Kilimanjaro. Hier wordt u hartelijk ontvangen door de lokale operator van Tanzania. Het vervoer in Tanzania is per jeep.

Deze reis kan indien gewenst verder op maat gemaakt worden.

thumbnail

Dag 1

Welkom in Oeganda!

Uw chauffeur / gids zal u van Entebbe Airport ophalen van uw vlucht en u rechtstreeks naar uw lodge in Kampala brengen. Afhankelijk van het tijdstip van aankomst, kunt u vast de omgeving in en rond Kampala verkennen. Overnachting in het hotel.

thumbnail

Dag 2

Na een relaxed ontbijt gaan we richting Fort Portal, welke in de schaduw ligt van de legendarische ‘Mountains of the Moon ” en beroemd is om de vele theeplantages. Vanuit deze mooie stad blijven we in Kibale National Park, waarbij we de regio van de kratermeren passeren. Hier zullen we een aantal kleine meren bezoeken, voordat we naar onze accommodatie voor de nacht gaan. Diner en overnachting in Lodge.

thumbnail

Dag 3

Vandaag opent het bos haar deuren voor een sensationele chimpansee expeditie. Kibale Forest is gerenommeerd voor het hebben van de grootste verscheidenheid en de hoogste concentratie primaten in Oost-Afrika. Geniet van een begeleide natuurwandeling in het tropische regenwoud op uw zoektocht naar de wilde chimpansees, rode staart aap, zwart-witte colobus aap en vele andere primaten. Na een stevige lunch gaan we naar de Bigodi Swamp voor een andere, totaal verschillende natuurwandeling. De Bigodi Swamp Walk is een initiatief van de lokale gemeenschap en staat bekend om haar rijke verscheidenheid aan vogels en primaten. Diner en overnachting in Lodge.

thumbnail

Dag 4

Op dag 4 gaan we naar Queen Elizabeth National Park, de tweede grootste nationale park in Oeganda bekend om zijn geweldige diversiteit aan flora en fauna, Open Savannah Cover, Kyambura Gorge, kratermeren, Kazinga Channel en boom klimmende leeuwen in Ishasha de zuidelijke sector van het Queen Elizabeth National Park. Tussendoor de lunch en ’s avonds een game drive om de wilde dieren te spotten. Diner en overnachting in de Lodge.

thumbnail

Dag 5

U begint de ochtend met een expeditie in Queen Elizabeth National Park waar u kans heeft om buffels te spotten, de Oeganda kob, bushbucks, gestreepte jakhalssen, gevlekte hyena’s, leeuwen, olifanten, een verscheidenheid aan vogelsoorten en zelfs de luipaard als u geluk heeft. Na de lunch kunt u genieten van de unieke 2 uur durende boottocht op het Kazinga kanaal in Lake Edward. Deze boottocht biedt een uitstekend mogelijkheid voor fotografie, vogels spotten en safari. Diner en overnachting in de Lodge.

Optionele activiteiten: Hot Air Balloon Safari.

Een andere unieke manier om het wild van Queen Elizabeth National Park te ervaren. Vroeg in de ochtend vliegt u 1 uur over de vlaktes van Queen Elizabeth National Park. Bewonder de kuddes buffels, olifanten en geniet van de serene rust van de Afrikaanse bush. U vliegt boven de vegetatie, heuvels en de dieren in het wild. U kunt genieten van het beste van Oeganda en dé kans om prachtige foto’s van het landschap en de natuur te nemen.

Na de zachte landing kunt u dit onvergetelijk avontuur vieren met een glas mousserende sap, waarna u terug gaat naar de lodge voor de middag boottocht in het Kazinga Kanaal. Deze geweldige boottocht zult u de mogelijkheid geven om verschillende zoogdieren zoals de nijlpaarden, olifanten, verschillende vogelsoorten, etc. te spotten. Diner en overnachting in de Lodge.

Optionele activiteit: Lion Expeditie.

Voor gasten die een onvergetelijke avontuur dicht in de buurt van wilde Afrikaanse fauna willen, zal dit een unieke kans zijn. Deze onvergetelijke nieuwe unieke tour die anderhalf uur duurt geeft bezoekers de kans om actief deel te nemen aan het spotten van een aantal van de leeuwen in het park door het gebruik van opsporings apparatuur en het leren van specifieke leeuwenroepen, ook het toezicht op het weer, omgeving en gedrag. Deze expeditie kan ofwel heel vroeg in de ochtend of in de avond worden gedaan. In de middag, zult u op een boottocht op het Kazinga Kanaal gaan maken. Tijdens deze geweldige boottocht zult u de mogelijkheid krijgen om verschillende zoogdieren zoals de nijlpaarden, olifanten, verschillende vogelsoorten, etc. te spotten. Diner en overnachting in de Lodge.

thumbnail

Dag 6

Bwindi Impenetrable Forest National Park is door UNESCO aangewezen als World Heritage Site voor een van de rijkste ecosystemen in Afrika met een diversiteit aan soorten dieren. Het park is een habitat van ongeveer de helft van de 360 bedreigde berggorilla’s ter wereld, chimpansees, colobus apen en veel verschillende vogelsoorten.

Na het ontbijt gaat de tour door een groen landschap van het Bwindi Impenetrable National Park, en komt u langs de traditionele boerderijen waar u kunt genieten van een panoramisch uitzicht. In de namiddag arriveert u in Bwindi National Park, de thuisbasis van de bedreigde berggorilla’s. Diner en overnachting in de Lodge.

thumbnail

Dag 7

Vanochtend moet u heel vroeg uit de veren en klaar staan voor de gorilla expeditie, één van de meest spannende wildlife ervaringen op aarde. Er zijn er nu slechts 650 over in de wereld! U kunt een avontuurlijke tocht verwachten door het Impenetrable oerwoud, waar u de gorilla’s tegenkomt, die zeker de moeite waard zijn om te nauw te observeren, terwijl ze eten, spelen met de kleintjes, rusten en zich als de mens voortbewegen. Een unieke en inspirerende ervaring die men niet mag missen! De gorilla is een verlegen en rustig dier en het wordt een onvergetelijke ervaring om naar ze te kijken en te fotograferen wanneer ze met elkaar omgaan. Er zijn altijd park gidsen met u over de flora en fauna en de levensstijl van de gorilla’s kunnen vertellen. Diner en overnachting in de Lodge.

thumbnail

Dag 8

Na het ontbijt vertrekt u naar Lake Mburo National Park voor een boottocht op het meer, waar u kunt genieten van het rijke vogelleven en de vele nijlpaarden die verkoeling zoeken in het water. Diner en overnachting in de Lodge.

thumbnail

Dag 9

Na het ontbijt vertrekt u naar de luchthaven van Entebbe voor uw vlucht naar Tanzania, een andere geweldig Oost-Afrikaans land. Bij aankomst op Kilimanjaro Airport zal uw Tanzaniaanse chauffeur u opwachten en u naar uw Lodge brengen voor de overnachting.

thumbnail

Dag 10

Een bezoek aan het eerste nationale park in Tanzania brengt u langs verschillende landschappen, boerderijen en plantages. Bij aankomst in het park kunt u uw benen strekken tijdens een 2-3-uur durende dorpswandeling. Tijdens deze wandeling, zal wat interactie met de lokale gemeenschap plaatsvinden en leert u over het Makonde houtsnijwerk en kunt u van zelfgemaakte banaan bier proeven, etc. De gids zal u vertellen over de manier van leven van de lokale bevolking. Dan gaan we verder naar Lake Manyara National Park, een van de kleinste nationale parken in Tanzania met een adembenemend uitzicht en een uitstekende plaats voor het spotten van vogels en wilde dieren. U zult Seronera Valley bezoeken, bekend als het hart van de Serengeti, waar u de kans krijgt om verscheidene wilde dieren te spotten. Diner en overnachting in de Lodge.

thumbnail

Dag 11

De beroemde Serengeti National Parks is een habitat van de meest uitgebreide populatie van wilde dieren op aarde, met een ongerept ecosysteem. Seregenti is een lokaal woord van de Maasai, die de ‘eindeloze vlaktes’ betekent. Om deze prachtige eindeloze vlaktes volledig te kunnen waarderen moeten ze worden ervaren.

Vroeg in de ochtend begint de volledige dag expeditie in het vlakke en grazige park. Seregenti National Park is een park waar u een verscheidenheid van de grote katten zult tegenkomen. Enkele van de grote katten die te herkennen zijn bv. leeuwen, luipaarden, en cheetas, alhoewel deze zijn wel moeilijk zijn te herkennen.

De lunch doen we vandaag in de vorm van een picknick. Na de lunch vervolgen we de game drive richting uw lodge voor het diner en de overnachting.

thumbnail

Dag 12

thumbnail

Dag 13

Met wederom een mooie game drive, zult u afscheid te nemen van het prachtige Serengeti National Park en gaat de reis naar de Ngorongoro Krater, een van UNESCO World Heritage Site met ongeveer 30.000 wilde dieren. Vanwege de unieke biosfeer is de omgeving vrijwel onveranderd sinds het begin der tijden. Daarom leeft bij de krater het hele jaar door een grote populatie van wilde dieren.

Tijdens de game drive heeft u grote kans, als u geluk heeft, de beroemde Big Five te spotten, te weten de Leeuw, Afrikaanse olifant, de Afrikaanse buffel, neushoorn en luipaard. Na deze onvergetelijke game drive, brengen wij u naar uw Lodge voor diner en overnachting.

thumbnail

Dag 14

Vandaag eindigt uw safari avontuur in Tanzania.

Ofwel vertrekt u naar Arusha voor uw retour vlucht naar huis of u verlengt uw vakantie naar het tropische en exotische eiland Zanzibar.

Goede reis!

Inclusief

• grondtransport met safari minibus in Oeganda en Jeep in Tanzania

• brandstofkosten voor de gehele reis

• Engels sprekende chauffeur/gids

• entreekosten Nationale Parken

• ochtend, en avond game drives

• boottochten

• accommodatie zoals beschreven

• oversteek met veerboot

• Forest walk

• Lunch en water voor onderweg

• government taxes

• transfers van/naar luchthavens

Exclusief

• uitgaven van persoonlijke aard

• wasservice voor kleding

• telefoon

• vluchten

• visas voor Oeganda en Tanzania

• fooi

• andere extra’s welke niet zijn genoemd bij “inclusief” en in de reisbeschrijving