Hoogtepunten reis door de Parel van Afrika

thumbnail

Dag 1

Welkom in Oeganda!

Uw chauffeur / gids zal u van Entebbe Airport ophalen van uw vlucht en u rechtstreeks naar uw lodge in Kampala brengen.

thumbnail

Dag 2

Vandaag heeft u een city tour in Kampala, de Hoofdstad van Oeganda, gebouwd op 7 heuvels. U bezoekt de Kasubi graftombes, Namirembe Kathedraal, Bahai Tempel, Gadhafi Moskee, Kabaka’s Palace, Namugongo Heiligdom, Namirembe Kathedraal, Owino markt en het Uganda Museum.

thumbnail

Dag 3

Deze dag rijden we naar Kitgum in het noorden van Oeganda. Onderweg passeren we verschillende plantages, traditionele nederzettingen en prachtige landschappen.

thumbnail

Dag 4

Na het ontbijt heeft u een transfer naar Kidepo Valley National Park, bekend om zijn rijkdom aan wild en unieke en ongerepte cultuur. Onderweg zien we prachtige landschappen en veel wild in Kidepo Valley National Park en maken we kennis met de unieke Karamajong Cultuur. Onderweg stoppen we voor de lunch.

thumbnail

Dag 5

Een game drive is het meest sensationeel vroeg in de morgen, de kans is dan het grootst om de boomklimmende leeuwen te zien. Daarnaast is er een groot aantal andere dieren te bewonderen zoals olifanten, giraffen, zebra’s, struisvogels, luipaarden, cheeta’s, buffels en vele verschillende vogelsoorten. Na de lunch ontdekken we de unieke ongeschonden cultuur van de Karamanjong bevolking. Deze avontuurlijke interactieve tour laat hun traditionele manier van leven zien in hun eigen gemeenschap en is een hoogtepunt van een bezoek aan Kidepo National Park.

thumbnail

Dag 6

Vandaag kan er gekozen worden voor een rit naar Chobe Safari Lodge (L) OF naar Gulu voor een overnachting in het Bomah hotel (M) in Gulu.

thumbnail

Dag 7

We gaan op weg naar Murchison Falls National Park. Na de lunch gaan we naar de top van de watervallen om de rivier Nijl in al haar schoonheid te zien. Hier wordt de Nijl die op dit punt bijna een kilometer breed is, samen geperst in een canyon van slechts 7 meter breed. Hierna dondert het water vanaf 150 meter hoogte de diepte in en laat een prachtige regenboog zien.

thumbnail

Dag 8

Ga in de Vroege ochtend mee op een game drive op de noordelijke oever. Met hulp van de gids zult u olifanten, leeuwen, giraffen, Kaapse buffel, waterbok, hartebeest, bushbok en met wat geluk luipaarden kunnen vinden. Na de lunch vertrekken we voor een bootsafari stroomopwaarts op de kalme Victoria Nijl en varen we naar de basis van de watervallen waar wel op slechts tientalle meters van “Devil’s Cauldron’.

U ziet nijlpaarden, krokodillen en op de vlaktes kunt u waterbokken, olifanten en de Oegand Kob zien grazen. Daarnaast heeft u kans dat u veel vogelsoorten zult zien zoals de goliath reiger, Egyptischa gans, ijsvogel, neushoornvogel, aalscholver en de zeldzame schoenbekooievaar.

thumbnail

Dag 9

Na het ontbijt rijden we richting Kibale Forest, om de lange reis te onderbreken maken we een stop in Hoima. We genieten hier van een cultureel programma.

thumbnail

Dag 10

Na een ontspannen ontbijt rijden we verder naar Fort Portal, gelegen in de schaduw van de “Mountains of the Moon” en bekend om de vele theeplantages. Vanuit dit pittoreske plaatsje rijden we verder naar Kibale National Park. Onderweg passeren we de regio van de kratermeren. Hier ontdekken we enkele kleine meren voordat we aankomen bij de lodge voor komende nacht.

thumbnail

Dag 11

Deze dag toont het woud haar geheimen en gaat u pad voor een sensationele chimpansee trekking. Kibale Forest is bekend om de grootste variatie en hoogste concentratie van primaten in oostelijk Afrika. Geniet van de natuurwandeling door het tropische regenwoud op zoek naar de wilde chimpansee, roodstaart aap, zwart-witte colobus en vele andere apensoorten.

Na een stevige lunch rijden we naar de Bigodi Swamp voor een totaal verschillende natuurwandeling. The Bigodi Swamp Walk is een initiatief van de lokale gemeenschap en staat bekend om zijn grote aantallen en diversiteit aan vogels en primaten.

thumbnail

Dag 12

Voordat we op pad gaan naar Queen Elizabeth National park rijden we door een gebied met een aantal vulkanische kratermeren, welke 10.000 jaar geleden zijn ontstaan. We vervolgen onze weg naar Queen Elizabeth National Park, een park met open savanne gebied, het op één na grootste Nationale Park van Oeganda. Rwenzori Mountain Range is het grootste Nationale Park van het land. Onderweg naar de lodge zullen we de wilde dieren van het Queen Elizabeth National Park zien, diner en overnachting in de lodge.

thumbnail

Dag 13

U begint de ochtend met een expeditie in Queen Elizabeth National Park waar u kans heeft om buffels te spotten, de Oeganda kob, bushbucks, gestreepte jakhalssen, gevlekte hyena’s, leeuwen, olifanten, een verscheidenheid aan vogelsoorten en zelfs de luipaard als u geluk heeft. Na de lunch geniet u van een unieke 2-uur durende bootcruise op het Kazinga Kanaal naar Lake Edward. Deze bootcruise is een paradijs voor fotografen, vogelaars en wildliefhebbers.

thumbnail

Dag 14

Na het ontbijt passeren we de zuidelijke sector van het nationale park, Ishasha, bekend om de boomklimmende leeuwen. ’s Avonds gaat u mee op game drive, waarbij u de gelegenheid heeft deze leeuwen en andere dieren te ontdekken.

thumbnail

Dag 15

Na het ontbijt rijden we naar Bwindi en geniet u van het wild dat we onderweg tegenkomen. Terwijl we door het groene landschap rijden, passeren we traditionele nederzettingen en prachtige panorma’s. In de namiddag komen we aan in Bwindi National Park, thuis van de bedreigde berggorilla’s.

Bwindi Impenetrable Forest National Park is door UNESCO aangewezen als World Heritage Site voor een van de rijkste ecosystemen in Afrika met een diversiteit aan soorten dieren. Het park is een habitat van ongeveer de helft van alle berggorilla’s ter werel en daarnaaste leven er chimpansees, colobus apen en veel verschillende vogelsoorten.

thumbnail

Dag 16

Deze ochtend wordt u zeer vroeg gewekt voor één van de meest opwindende wildlife ervaringen: de Gorilla Trekking. Er zijn nog slechts 650 berggorilla’s op de wereld. Na een avontuurlijke tocht door het ondoordringbare woud benaderen we het leefgebied van de gorilla’s. Het is absoluut de moeite waard, u zult ze van dichtbij zien eten, spelen en luieren zoals wij mensen doen. Een unieke en inspirerende belevenis die u niet mag missen! De gorilla is van nature verlegen en vredelievend en het is een onvergetelijke ervaring ze in hun eigen leefomgeving te bewonderen en fotograferen. Er zijn altijd parkwachters bij u die tevens meer vertellen over de flora en fauna en levensstijl van de gorilla’s.

thumbnail

Dag 17

Na het ontbijt vertrekt u naar Lake Mburo National Park voor een boottocht op het meer, waar u kunt genieten van het rijke vogelleven en de vele nijlpaarden die verkoeling zoeken in het water.

thumbnail

Dag 18

Een vroege start van de dag. Onder begeleiding van een ranger maken we een natuurwandeling. Lake Mburo is het enige nationale park waar u een safari te voet kan maken. Terug bij de lodge staat het ontbijt voor u klaar. Wanneer we het park weer uitrijden maken we onderweg een game drive. We verlaten het park en rijden naar Jinja.

thumbnail

Dag 19

Deze hele dag gaat u op pad voor een white water rafting tour op de Nijl. Deze tocht combineert avontuur, sportiviteit , prachtige omgeving en heerlijk eten, het complete plaatje!

U kunt kiezen uit een wat rustigere of wildere tour, beide onder begeleiding van een ervaren gids. Een onvergetelijke ervaring.

thumbnail

Dag 20

Vandaag eindigt uw reis door Oeganda. U teruggebracht naar de luchthaven van Entebbe voor uw terugvlucht.

Goede reis!

Inclusief

• grondtransport met safari minibus in Oeganda
• brandstofkosten voor de gehele reis
• Engels sprekende chauffeur/gids
• entreekosten Nationale Parken
• ochtend, en avond game drives
• boottochten
• medium range accommodatie zoals beschreven (prijs budget op aanvraag)
• oversteek met veerboot
• Forest walk
• Lunch en water voor onderweg
• government taxes
• transfers van/naar luchthavens

Exclusief

• uitgaven van persoonlijke aard
• wasservice voor kleding
• telefoon
• vluchten
• visa voor Oeganda
• fooi
• andere extra’s welke niet zijn genoemd bij “inclusief” en in de reisbeschrijving