(D) rondreis middenklasse Hoogtepunten Parel van Afrika – 20 dagen

thumbnail

Dag 1

Welkom in Oeganda!

Uw chauffeur / gids zal u van Entebbe Airport ophalen van uw vlucht en u rechtstreeks naar uw lodge in Kampala brengen.

thumbnail

Dag 2

Vandaag heeft u een city tour in Kampala, de Hoofdstad van Oeganda, gebouwd op 7 heuvels. U bezoekt de Kasubi graftombes, Namirembe Kathedraal, Bahai Tempel, Gadhafi Moskee, Kabaka’s Palace, Namugongo Heiligdom, Namirembe Kathedraal, Owino markt en het Uganda Museum.

thumbnail

Dag 3

Deze dag rijden we naar Kitgum in het noorden van Oeganda. Onderweg passeren we verschillende plantages, traditionele nederzettingen en prachtige landschappen.

thumbnail

Dag 4

Na het ontbijt heeft u een transfer naar Kidepo Valley National Park, bekend om zijn rijkdom aan wild en unieke en ongerepte cultuur. Onderweg zien we prachtige landschappen en veel wild in Kidepo Valley National Park en maken we kennis met de unieke Karamajong Cultuur. Onderweg stoppen we voor de lunch.

thumbnail

Dag 5

Het spotten van wilde dieren zoals de leeuwen, olifanten, giraffen, zebra’s, struisvogels, luipaarden, cheeta’s, buffels, verschillende vogelsoorten, enz. In Kidepo Valley National Park is het gemakkelijkst. Een sensationele gamedrive door de trails in Kidepo Valley National Park biedt u de gelegenheid om een ​​verscheidenheid aan dieren te spotten, waaronder de boomklimmende leeuwen. Na de lunch zult u de unieke maagdelijke cultuur van de Karamanjong-bevolking verkennen en ontdekken, een avontuur op zich. In interactie met de Karamanjong-mensen die hun manier van leven en hun huizen zien, is de Manyatta het hoogtepunt van de tour naar Kidepo Valley National Park.

thumbnail

Dag 6

U zult een sensationele gamedrive in de ochtend hebben, die u de kans geeft om een ​​verscheidenheid aan dieren te spotten, waaronder de boomklimmende leeuwen. Na de lunch heeft u een natuurwandeling die ook avontuurlijk zal zijn en zult andere dieren zien.

thumbnail

Dag 7

U rijdt deze dag en zult overnachten in het Pagoda Hotel in Gulu.

thumbnail

Dag 8

We gaan op weg naar Murchison Falls National Park. Na de lunch gaan we naar de top van de watervallen om de rivier Nijl in al haar schoonheid te zien. Hier wordt de Nijl die op dit punt bijna een kilometer breed is, samen geperst in een canyon van slechts 7 meter breed. Hierna dondert het water vanaf 150 meter hoogte de diepte in en laat een prachtige regenboog zien.

  

thumbnail

Dag 9

Ga in de vroege ochtend mee op een game drive op de noordelijke oever. Met hulp van de gids zult u olifanten, leeuwen, giraffen, Kaapse buffel, waterbok, hartebeest, bushbok en met wat geluk luipaarden kunnen vinden. Na de lunch vertrekken we voor een bootsafari stroomopwaarts op de kalme Victoria Nijl en varen we naar de basis van de watervallen waar wel op slechts tientallen meters van “Devil’s Cauldron’.

U ziet nijlpaarden, krokodillen en op de vlaktes kunt u waterbokken, olifanten en de Oeganda Kob zien grazen. Daarnaast heeft u kans dat u veel vogelsoorten zult zien zoals de goliath reiger, Egyptische gans, ijsvogel, neushoornvogel, aalscholver en de zeldzame schoenbekooievaar.

thumbnail

Dag 10

Na het ontbijt rijden we richting Hoima. 

thumbnail

Dag 11

Na een ontspannen ontbijt rijden we verder naar Fort Portal, gelegen in de schaduw van de “Mountains of the Moon” en bekend om de vele theeplantages. Vanuit dit pittoreske plaatsje rijden we verder naar Kibale National Park. Onderweg passeren we de regio van de kratermeren. Hier ontdekken we enkele kleine meren voordat we aankomen bij de lodge voor komende nacht.

   

thumbnail

Dag 12

Deze dag toont het woud haar geheimen en gaat u pad voor een sensationele chimpansee trekking. Kibale Forest is bekend om de grootste variatie en hoogste concentratie van primaten in oostelijk Afrika. Geniet van de natuurwandeling door het tropische regenwoud op zoek naar de wilde chimpansee, roodstaart aap, zwart-witte colobus en vele andere apensoorten. Na een stevig ontbijt gaan we naar het Queen Elizabeth National Park met een lunch onderweg.

thumbnail

Dag 13

U begint de ochtend met een game drive in Queen Elizabeth National Park waar u kans heeft om buffels te spotten, de Oeganda kob, bushbucks, gestreepte jakhalssen, gevlekte hyena’s, leeuwen, olifanten, een verscheidenheid aan vogelsoorten en zelfs de luipaard als u geluk heeft. Na de lunch geniet u van een unieke 2-uur durende bootcruise op het Kazinga Kanaal naar Lake Edward. Deze bootcruise is een paradijs voor fotografen, vogelaars en wildliefhebbers.

thumbnail

Dag 14

Na het ontbijt passeren we de zuidelijke sector van het nationale park, Ishasha, bekend om de boomklimmende leeuwen. ’s Avonds gaat u mee op game drive, waarbij u de gelegenheid heeft deze leeuwen en andere dieren te ontdekken.

thumbnail

Dag 15

Na het ontbijt rijden we naar Bwindi en geniet u van het wild dat we onderweg tegenkomen. Terwijl we door het groene landschap rijden, passeren we traditionele nederzettingen en prachtige panorma’s. In de namiddag komen we aan in Bwindi National Park, thuis van de bedreigde berggorilla’s.

Bwindi Impenetrable Forest National Park is door UNESCO aangewezen als World Heritage Site voor een van de rijkste ecosystemen in Afrika met een diversiteit aan soorten dieren. Het park is een habitat van ongeveer de helft van alle berggorilla’s ter werel en daarnaaste leven er chimpansees, colobus apen en veel verschillende vogelsoorten

thumbnail

Dag 16

Deze ochtend wordt u zeer vroeg gewekt voor één van de meest opwindende wildlife ervaringen: de Gorilla Trekking. Er zijn nog slechts 650 berggorilla’s op de wereld. Na een avontuurlijke tocht door het ondoordringbare woud benaderen we het leefgebied van de gorilla’s. Het is absoluut de moeite waard, u zult ze van dichtbij zien eten, spelen en luieren zoals wij mensen doen. Een unieke en inspirerende belevenis die u niet mag missen! De gorilla is van nature verlegen en vredelievend en het is een onvergetelijke ervaring ze in hun eigen leefomgeving te bewonderen en fotograferen. Er zijn altijd parkwachters bij u die tevens meer vertellen over de flora en fauna en levensstijl van de gorilla’s.

thumbnail

Dag 17

Na het ontbijt vertrekt u naar Lake Mburo National Park voor een boottocht op het meer, waar u kunt genieten van het rijke vogelleven en de vele nijlpaarden die verkoeling zoeken in het water.

thumbnail

Dag 18

Vroege start van de dag, want we zullen gaan voor een natuurwandeling geleid door een ranger. Lake Mburo is het enige nationale park waar u te voet een safari kunt ervaren. Terug naar de lodge voor het ontbijt en daarna vertrek uit het beschermde gebied en rijden naar Jinja.

thumbnail

Dag 19

Deze hele dag gaat u op pad voor een white water rafting tour op de Nijl. Deze tocht combineert avontuur, sportiviteit , prachtige omgeving en heerlijk eten, het complete plaatje!

U kunt kiezen uit een wat rustigere of wildere tour, beide onder begeleiding van een ervaren gids. Een onvergetelijke ervaring.

thumbnail

Dag 20

Vandaag eindigt uw reis door Oeganda. U wordt teruggebracht naar de luchthaven van Entebbe voor uw terugvlucht.

Goede reis!

Inclusief

• grondtransport met safari minibus in Oeganda en Jeep in Tanzania

• brandstofkosten voor de gehele reis

• Engels sprekende chauffeur/gids

• entreekosten Nationale Parken

• Kampala stadstour

• volpension tijdens de safari en logies en ontbijt in Kampala

• ochtend, en avond game drives

• boottochten

• oversteek met veerboot

• bezoek aan de top van de watervallen

• culturele wandeling

• natuur wandeling

• White water raften 

• lunch en water voor onderweg

 

Exclusief

• uitgaven van persoonlijke aard

• wasservice voor kleding

• telefoon

• vluchten

• visas voor Oeganda en Tanzania

• fooi

• andere extra’s welke niet zijn genoemd bij “inclusief” en in de reisbeschrijving